Back to top

A szokásos tesztek egy része elmarad az iskolákban

Publikálva: 2021, január 6 - 11:25
Ahogy az sejteni lehetett, a koronavírus-járvány az idei érettségi vizsgákba is alaposan beleszól.
A szokásos tesztek egy része elmarad az iskolákban

Branislav Gröhling hétfőn jelentette be, hogy az érettségik extern része, vagyis a tesztírás idén elmarad. Az írásbelikre, vagyis a fogalmazásokra április 12-én kerül sor. A szóbeli érettségi vizsgák pedig május 17-én kezdődnek. Remélhetőleg a  járvány már nem írja át ezt a forgatókönyvet.

A miniszter elmondta, szükség esetén a szóbelik 2 hétig is eltarthatnak.

„Ezúton kérem az iskolákat, hogy az érettségi tételek tartalmánál vegyék figyelembe a távoktatást és azt, milyen mértékben vették át azalatt a tananyagot és az érettségi vizsgába azt olyan mértékben építsék be” – mondta a tárcavezető.

Nyilván a zöld asztalnál, ha idén tavasszal egyáltalán már végre odaülhetnek a végzős diákok, jóval kisebb tudásanyag is elég lesz, ahhoz, hogy valaki leérettségizzen.

Az első félév értékelése idén elhúzódik egészen március 31-ig, hogy jusson elegendő idő diákok a feleltetésre, a tudásszint felmérésére és hogy elkerülhető legyen az érdemjegyek hajhászása.

Idén elmarad az ötödikesek tesztelése, a kilencedikesét pedig június 9-10-én tartják meg. Ennek van pótterminusa is, mégpedig június 24-25.

A felvételi vizsgákra első terminusban május-3-án (szükség szerint május 4-én), második terminusban május 10-én (szükség szerint május 11-én) kerül sor. A tehetségvizsgák első terminusban május 5-én (szükség szerint május 6-án és 7-én is), második terminusban pedig május 12-én (esetleg május 13-án és 14-én) valósulnak meg.

forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies