Back to top

A szociális munkáról Bugár Györggyel

Publikálva: 2016, március 17 - 13:19
Egészségügyi asszisztens nemcsak egészségügyi, hanem szociális intézményben is dolgozhat. Amennyiben az abszolvens felsőoktatási intézményben folytatja tanulmányait szociális, szakon szociális dolgozóként is segíthet a rászorulókon.
A szociális munkáról Bugár Györggyel

A dunaszerdahelyi egészségügyi iskola mindig is fontosnak tartja, hogy az iskola padjaiból kikerülő végzősök ne csak szakmailag legyenek felkészülve feladatköreikre, hanem emberségből és szociális empátiából is jeleskedjenek. Városunkban Bugár György képviselő urat a „szeretetszolgálat nagyköveteként” ismerik, ezért is örültünk, hogy iskolánkban fogadhattuk egy szakmai szeminárium keretén belül. A szeminárium elméleti előadással kezdődött.

Bugár úr bemutatta a városunkban működő szociális intézményeket, a Fény polgári társulás és más civil szervezetek munkáját. Majd lehetőségünk nyílt meglátogatni a Dunaszerdahelyi Városi Szeretetszolgálat által működtetett gyűjtőközpontot Ádor utca 37-es szám alatt, a vöröskereszt volt irodáiban. Itt minden szombaton 8 órától 10 óráig lehet átadni a már nem használt, de jó állapotban lévő tiszta ruhákat, tartós élelmiszereket a rászorultaknak.

Következő állomás, amit meglátogattunk, a buszpályaudvar szomszédságában található melegedő és hajléktalanszálló volt, amit tavaly decemberben nyitott meg az önkormányzat. Számunkra érdekes volt megismerni a Szociális Központ Nappali ellátóban működő szolgáltatásokat, hiszen ezekről a lehetőségekről eddig csak a könyvekből, szaktantárgyak keretén belül hallottunk.

Ady Endre Újságírói Diákkör
Egészségügyi Középiskola, Dunaszerdahely

Ezt már olvasta?

Cookies