Back to top

A Szociális Biztosító elengedi a bírságot a tartozóknak

Publikálva: 2023, január 31 - 10:55
A Szociális Biztosító február 1-től minden adósának elengedi a késedelemért kirótt bírságot, amennyiben a megszabott határidőn belül rendezik tartozásaikat.
A Szociális Biztosító elengedi a bírságot a tartozóknak

A büntetést, aminek összege bizony egész magasra rúghat, abban az esetben engedik el, ha az érintettek legkésőbb ez év augusztus 31-ig befizetik a hátralék teljes összegét.

Azoknak tehát, akiknek bármilyen ok miatt tartozásaik vannak a biztosítóval szemben, hét hónap áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy a hiányzó összeget „pótolják.” A sokak számára kedvező fordulatot a szociális biztosításról szóló törvény módosítása teszi lehetővé, ami holnap lép életbe.

Ahogy azt tavaly októberben a parlament képviselője és a módosító javaslat szerzője, Petra Hajšelová (Smer rodina) elmondta, a bírság elengedése csaknem 1,07 millió embert érint. Közülük 354 ezer munkaadó, csaknem 500 ezer egyéni vállalkozó és több mint 218 ezer fizikai személy.

Nem aprópénz elengedéséről van szó, hiszen a késedelem miatt kirótt bírságok összege 885 millió.

Február 8-ig már az új, emelt összegű szociális biztosítást kell átutalni, ennek minimális összege egyéni vállalkozók esetében 200,72 euró.

Forrás: ma7.sk / webnoviny.sk

Ezt már olvasta?

Cookies