Back to top

A Szociális Biztosító adósainak csaknem 100 millió euró késedelmi bírságot engedtek el

Publikálva: 2023, július 27 - 09:13
Február eleje óta a Szociális Biztosító adósai az általános amnesztia keretében 10 millió euró tartozást fizettek be, az elengedett bírságok összege pedig összesen 97,2 millió eurót tesz ki.
A Szociális Biztosító adósainak csaknem 100 millió euró késedelmi bírságot engedtek el

A bírságelengedési akcióba a járulékhátralék kifizetésének feltételei mellett eddig 684 ezer adós kapcsolódott be, köztük 272,5 ezer egyéni vállalkozó és 220,9 ezer munkáltató, tájékoztatott a Szociális Biztosító vezérigazgatója, Michal Ilko.

A Szociális Biztosító áprilistól júliusig négy részletben automatikus amnesztiát hirdetett, melynek keretén belül elengedte a bírságot azoknak, akik teljesítették a megszabott feltételeket. Ez az akció augusztus végéig folyamatosan tart.

Mindezek mellett a biztosító folytatja a személyre szóló kampányt azoknak az ügyfeleinek címezve, akiknek még mindig van lehetőségük élni az amnesztia lehetőségével. A február elejétől bevezetett általános amnesztia lényege, hogy

elengedik a késedelmi bírság megfizetésének kötelezettségét azok számára, akik kifizetik a járuléktartozásuk teljes összegét legkésőbb idén augusztus 31-ig.

Amint azt tavaly októberben a Sme rodina parlamenti képviselője, Petra Hajšelová, a javaslat beterjesztője elmondta, az általános amnesztia csaknem 1,07 millió szubjektumot érint, konkrétan 354 ezer munkáltatót, csaknem 500 ezer egyéni vállalkozót és 218 ezer természetes személyt, akiknek esetében a Szociális Biztosító összesen 885 millió eurós késedelmi kamatot és több mint 600 milliós járuléktartozást tart nyilván.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)

Ezt már olvasta?

Elhurcolva

Elhurcolva

Elhurcolva – Távol a hazától, rabszolgasorsa ítélve...

Cookies