Jelenlegi hely

A Szlovákiai Politikai Foglyok Szövetségének tagjai Dunaszerdahelyre látogattak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 1 - 10:12 | Hírek
Február 22-én Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere a városháza dísztermében köszöntötte a Szlovákiai Politikai Foglyok Szövetségének tagjait. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a szövetség tagjai a Csallóköz központjába látogattak, és megkoszorúzták a kommunizmus áldozatainak emlékművét.
A Szlovákiai Politikai Foglyok Szövetségének tagjai Dunaszerdahelyre látogattak

A szövetség delegációját Peter Sandtner elnök vezette, aki a dunaszerdahelyi látogatás alkalmából kitüntetett két járásbeli tagot, a nagyabonyi Metoděj Vrbát és a dunaszerdahelyi Póda Andrást.

Az összejövetelen a Szlovákiai Politikai Foglyok Szövetségének néhány tagja is szót kért. Felidézték a nehéz időket, a kommunista diktatúra általi üldöztetést, az Igazságügyi Palotában elszenvedett veréseket, a marhavagonokban történt kitelepítést, a kényszermunkát a bányákban (például a rettegett jáchymovi uránbányában), illetve a kötelező sorkatonai szolgálat alatt a műszaki segédzászlóaljaknál uralkodó viszonyokat.

Hájos Zoltán a tanácskozás végén Winston Churchill ismert mondásával búcsúzott, miszerint a demokrácia nem tökéletes, de egyelőre senki nem talált ki jobbat. A polgármester szerint ezért a demokráciát védeni és építeni kell.

Forrás: dunstreda.sk

Címkék: Hájos Zoltán