Back to top

A szlovákiai népszámlálás eredményei – Új kiadvánnyal jelentkezik a Pro Civis Polgári Társulás

Publikálva: 2023, január 13 - 10:42
Az egyre gyarapodó Pro Civis-es kiadványok sorát ezúttal a 2021-es szlovákiai népszámlálás magyar vonatkozású eredményeit tartalmazó kiadvány gyarapítja. A mintegy 40 oldalas, praktikus formátumú füzet nemcsak a cenzus alapvető adatait tekinti át, de részletekbe menően ismerteti és elemzi a magyarlakta járások nemzetiségi eredményeit is.
A szlovákiai népszámlálás eredményei – Új kiadvánnyal jelentkezik a Pro Civis Polgári Társulás

„A publikáció célja nem a nyers adatok ismertetése volt, aki ezekre kíváncsi az önkormányzás.sk-n települések szintjéig kereshetően minden fontos eredményt megtalál.” - mondta el Őry Péter, a Pro Civis Polgári Társulás vezetője.

A kiadvány az eredményeket a korábbi népszámlások perspektívájába helyezve, azokat értelmezve a népszámlálás rövid, de minden fontos részletre kiterjedő értékelését adja. Az országos, nemzetiségi, anyanyelvi adatok ismertetése után régióról régióra elemzi az eredményeket Pozsonytól Királyhelmecig.

A szövegek mellett megtalálható térképeken a járási nemzetiségi arányok 2001 és 2021 között való alakulása figyelhető meg, sokszor egészen megdöbbentő tanúságát adva fogyásunk valódi mértékének.

A kiadvány ingyenesen megrendelhető a Pro Civis irodájától az iroda [at] procivis.sk email-címen, vagy letölthető digitálisan az önkormányzás.sk oldalon keresztül (bit.ly/3XgKnFh).

Pro Civis Polgári Társulás

Ezt már olvasta?

Cookies