Back to top

A szlovákiai iskolákban 6700 segédszemélyzet fog működni

Publikálva: 2023, augusztus 6 - 10:36
A szlovákiai iskolákban 6700, a pedagógusok munkáját segítő alkalmazott, assisztens, nevelő, szülői segéderő, iskolai digitális koordinátor működik majd a jövőben. A TASR hírügynökséget erről tájékoztatta a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériuma.
A szlovákiai iskolákban 6700 segédszemélyzet fog működni

A projekt célja, hogy tovább bővítsék azokat a pozíciókat, amelyeket eddig is az Európai Unió különféle alapjaiból finanszíroztak. A kezdeményezés keretében úgynevezett digitális koordinátorok is dolgoznak majd, akik feladata lesz hozzájárulni az oktatás és nevelés reformjainak végrehajtásához.

A projekt jelenleg beütemezett szakaszában, a 2023/24-es tanévre 4500 pedagógiai asszisztens, 1450 iskolai segítő csoport tagja, 250 nevelő, 89 szülői asszisztens és 560 digitális koordinátor működését tervezik. Ezekre a pozíciókra mintegy 200 millió eurót különítettek el.

Ugyanakkor erre a célra fokozatosan az állami költségvetésből is átirányítanak bizonyos összegeket.

Az egyes pozíciók betöltése után a 2024/25-ös tanévben újabb helyeket akarnak biztosítani a további jelölteknek. Ez a projekt része annak a korszerű oktatási rendszernek, amelyet az új, elfogadott oktatási törvénytervezet előirányzott.

(Felvidék.ma/teraz.sk) 

Ezt már olvasta?

Címkék: oktatásügy
Cookies