Back to top

Szlovákia legjobbja dunaszerdahelyi

Publikálva: 2016, február 15 - 13:14
Ismét van kire büszkének lennünk. Vígh Renátát a 2015-ös év legjobb női futsal játékosának választottak Szlovákiában. A csodálatos játéktudással megáldott hölgy az ETO futsal- és futballcsapatában szerepel.

Hogyan jellemezné az elmúlt évét?

A 2015-ös esztendő vegyes érzelmekkel volt tele. A tavaszi szezonban csapatommal sajnos kiestünk a futsal Magyar Kupából. A bajnokságban ugyanakkor sikerült a dobogó harmadik fokára állnunk, s külön öröm számomra, hogy a mérkőzéseken elért találataimmal a gólkirályi címet is sikerült elhódítanom. Az őszi szezonban elég hullámzó volt a teljesítményünk, viszont a tétmeccseken sikerült hoznunk a kötelezőt. Ennek köszönhetően kiharcoltuk a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutást. Így február 21-én a négyes döntőben egy régi nagy álmom válhatna valóra. A bajnokságban idén tavasszal is a tabella harmadik helyéről startolunk. Külön öröm számomra, hogy jelenleg is a góllövő lista élén állok és bízom benne, hogy csapatomat segítve játékommal, sikerül megtartanom ezt az előkelő pozíciót. Ami a szlovák futsal válogatottat illeti, tavaly sajnos betegségem miatt nem sikerült részt vennem a csehországi megmérettetéseken, de bízom benne, hogy idén már ott is érdemben helyt tudok állni.

Milyen helyet foglal el életében ez a díj?

Kiemelkedő elismerésnek tartom, ha valakit egy ország legjobbjának választanak, legyen az bármilyen sportágban. Úgy gondolom, hogy ez méltó elismerése annak a munkának, melyet mi játékosok az edzéseken és a mérkőzéseken végzünk. Ha pedig mindezt a szurkoló közönség és rajongóink is szeretetükkel és a meccseken lelkes buzdítással viszonozzák, az rendkívül felemelő érzés. Szeretnék köszönetet mondani szüleimnek, gyermekeimnek, barátaimnak, szurkolóimnak és nem utolsó sorban edzőimnek és klubomnak, hogy folyamatosan támogatnak, buzdítanak és segítenek elérni kitűzött céljaimat. Nélkülük nem sikerült volna mindezt elérnem és remélem, hogy a továbbiakban is számíthatok rájuk.

Az idei évbe milyen célokkal néz?

Ismét nagy elvárásokkal indulok neki. Egyik legnagyobb álmom teljesülne, ha a Futsal Final Four-ban a dobogó legfelső fokára állhatnánk csapatommal. Az idei futsalbajnokságban is szeretnénk a legjobb három között végezni. Emellett újabb kihívás számomra, hogy immáron fél éve az ETO nagypályás női labdarúgó csapatának is tagja lehetek. Remélem, hogy velük is sikerül minél jobb eredményt elérni a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt. Mindkét csapatomban bízom és hiszem, hogy szép eredményeket érhetünk el közösen. Mindehhez persze sérülésmentes szezont kívánok velem együtt mindenkinek.

Ezt már olvasta?

Cookies