Back to top

A Szlovák Vasúttársaság javítani szeretne az utasok biztonságán

Publikálva: 2023, november 5 - 11:21
A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) az utazás biztonságosabbá tétele érdekében megerősítené a rendőrséggel való együttműködést és keresi annak lehetőségeit, miként javíthatná az utasok biztonságát és kényelmét, közölték a SITA hírügynökséggel annak a tragikus estnek a kapcsán, hogy szerdán Iglón a vonaton megtámadtak és több késszúrással megsebesítettek egy utast.
A Szlovák Vasúttársaság javítani szeretne az utasok biztonságán

A vasúttársaság felhívja az utazóközönséget, hogy baj esetén ne maradjanak tétlenek, hanem azonnal értesítsék a vonatvezetőt a 18 188-as non-stop vonalon, illetve a rendőrséget. A társaság számára ugyanis elsődleges a vonatai biztonságossága.

„Ebben az adott helyzetben példamutatóan reagált mindenki, mind a rendőrség, a vonatvezető, mind pedig az utasok. Az agresszív támadót az utasok közvetlenül a vonatban lefogták és az iglói állomáson átadták a rendőrségnek“ – közölte Dominik Drevický, a vasúttársaság szóvivője. A sérült utast a vonat személyzetének gyors közreműködésével ellátták és kórházba szállították.

„Örömünkre szolgál, hogy a sértett nincs életveszélyben és mielőbbi gyógyulást kívánunk neki. Nagy köszönet illeti azokat a hősiesen viselkedő utastársakat, akik számára nem volt közömbös a sértett sorsa, közbeléptek és a rendőrség helyszínre érkezéséig feltartóztatták a támadót“ – folytatta Drevický. A vasúttársaság személyesen kíván köszönetet mondani nekik, s ehhez kéri a jelentkezésüket.

„Büszkék vagyunk a vonatvezetőkre is, akik elsősegélyben részesítették a sértettet. Együttérző embereknek köszönhetően a tettes azonnal rendőrkézre került, a sértettet pedig elsősegélyben részesítették és jelenleg stabil állapotban van“ – mondta.

A Kassáról Zsolnára tartó Tatran gyorsvonat az iglói állomásra érkezve az erőszakos cselekmény után szerdán este nem folytatta útját az ügy részleteinek további vizsgálata, azaz a nyomozók munkája érdekében.

„Az utasokat más vonatok szállították tovább“ – közölte Drevický. Arra a kérdésre, hogy részükről tervezik-e a sérült valamely kártérítésben részesítését, a következőket válaszolta: „Ismereteink szerint véletlen támadásról van szó, melyre bárhol sor kerülhetett volna és mivel a mi részünkről nem történt mulasztás, nem merült fel a kártérítés gondolata“.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)

Ezt már olvasta?

Cookies