Jelenlegi hely

A szlovák tudományos intézmények is csatlakoznak a klímasztrájkhoz

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 16 - 13:56 | Színes
A Comenius Egyetem, a Szlovák Műszaki Egyetem (STU) és a Szlovák Tudományos Akadémia is hivatalosan csatlakoztak a globális klímasztrájkhoz, olvashatjuk a ma7.sk hírportálon.
A szlovák tudományos intézmények is csatlakoznak a klímasztrájkhoz

Szeptember 20-a és 27-e között globális klímasztrájkot hirdetnek a világ vezető tudományos intézetei.

A sztrájkkal arra szeretnél felhívni a világ közvéleményének figyelmét, hogy hiába a sok figyelmeztetés, tudományos munka és intő jel, a politikai döntéshozók még mindig nincsenek tisztában azzal, micsoda veszélyt jelent a klímaváltozás bolygónk jövőjének szempontjából.

Szeptember 23-án New Yorkban, az ENSZ székházában klímacsúcsot tartanak, amelyen Szlovákia is részt vesz majd. A klímasztrájkot ennek apropóján hirdették meg. Világszerte tájékoztató, ismeretterjesztő előadásokat, rendezvényeket tartanak majd.

A Comenius Egyetem aulájában például jövő hét kedden rendeznek egyet. Mindhárom intézmény felhívta munkatársai és hallgatói figyelmét, hogy vegyenek részt a szeptember 20-án, Pozsonyban megrendezendő központi klímatüntetésen is. Pozsonyon kívül Zsolnán, Besztercebányán és Kassán is lehet számítani a klímasztrájk hetét kísérő rendezvényekre.

Forrás: ma7.sk