Back to top

A Szlovák Posta számára is gondot okoz a külföldi küldemények továbbítása

Publikálva: 2020, október 3 - 15:49
A Szlovák Posta a világ más postaszolgáltatóihoz hasonlóan gondban van a szállítmányok továbbításával több országba. A probléma összefügg a világban terjedő koronavírus-járvánnyal. A vírus terjedésének megakadályozása céljából is koordinálni kívánják szolgáltatásaikat a világ néhány országában kialakult illetve rosszabbodó helyzet függvényében.
A Szlovák Posta számára is gondot okoz a külföldi küldemények továbbítása

A rendkívüli helyzet, a fuvarozási korlátozások, a légiforgalmi járatok számának csökkenése mind-mind hozzájárultak a külföldre irányuló és onnan érkező küldemények késéséhez. Erről Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője tájékoztatott.

Azokba az országokba, ahová lehetetlen a levelek és csomagok eljuttatása, a postai hivatalok nem is veszik fel a küldeményeket. Ezeknek az országoknak a listáját a posta hírportálján tette közzé. A Szlovák Posta keresi az alternatív megoldásokat a külföldre irányuló postai küldemények továbbítására, de ügyfeleiktől türelmet kérnek.

Abban az esetben, ha ügyfeleik Szlovákiából Kínába szeretnének eljuttatni bármiféle küldeményt, azt javasolják, hogy várjanak. Kínában ugyanis október 5-től, hétfőtől október 11-ig állami ünnep lesz, az úgynevezett Arany hét (Golden week), és több légitársaság erre az időszakra beszüntette légi járatait az országba. Ezért minden levél, csomag és úgynevezett EMS-küldemény továbbítását is felfüggesztették. Ebben az időszakban a Szlovák Posta sem vesz fel semmiféle postai küldeményt az ázsiai országba.

webnoviny.sk / Felvidék.ma

Ezt már olvasta?

Cookies