Back to top

A Szlovák Posta a héten kezdi a szociális juttatások kifizetését

Publikálva: 2020, december 15 - 10:31
A Szlovák Posta csütörtöktől, december 17-től, szerdáig, december 23-ig fizeti ki az arra jogosultaknak a szociális juttatásokat és nyugdíjakat, amelyeket akár személyesen a postán vagy a lakhelyükön vehetnek át. Éppen ezért mindenki számítson rá, hogy a héten tömörül a legtöbb ember a postahivatalokban, ekkor várható a legnagyobb forgalom.
A Szlovák Posta a héten kezdi a szociális juttatások kifizetését

A posta ezt figyelembe véve kéri az ügyfeleket, hogy igyekezzenek a küldeményeket minél előbb feladni, a csomagjaikat pedig a BalikoBOX helyekre küldetni, amelyek nonstop elérhetők. Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője szerint egész Szlovákia területén a postának 122 ilyen helye áll a lakosság rendelkezésére.

A Szlovák Posta naponta 1 millió küldeményt vesz át és továbbít. Most érkezik a legtöbb csomag, az internetes üzletek küldeményei, a Kínából érkező csomagok, rendelések, de ilyenkor adják fel az emberek a legtöbb levelet, karácsonyi üdvözlőlapot is, amelyeket ajánlatos december 18-ig feladni, hogy azok karácsonyig megérkezzenek a címzetthez.

A szóvivő szerint a legtöbb ember még karácsony előtt igyekszik elrendezni minden befizetését, de ha ezt a hét legvégére hagyják, számolniuk kell a hosszas ügyintézéssel, ráadásul a posta december 17-én kezdi a szociális juttatások kifizetését is. Ezért figyelmeztetik a lakosságot, hogy a BalikoBOX-on keresztül elintézhetik a befizetéseiket is, a QR-kóddal rendelkező faktúrákat és a postai utalványokat.

A Szlovák Posta a karácsony előtti napokban több mint 254 000 embernek fizeti ki a szociális juttatásokat és a nyugdíjakat. A kliensek a hét bármely napján a nyitvatartási idő alatt felvehetik azt, tehát nem feltétlenül szükséges már az első napon elmenni érte a postahivatalba.

Mivel még mindig érvényesek a biztonsági és higiéniai előírások, a posta felkéri az ügyfeleit, hogy tartsák be a szabályokat, ugyanakkor kérik, hogy akik karanténba kényszerültek, ne menjenek el a postahivatalokba.

(webnoviny.sk/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies