Back to top

A Szlovák Gázművek Rt. megszilárdította gázpiaci vezető pozícióját

Publikálva: 2022, január 9 - 08:40
A Szlovák Gázművek Rt. (SPP) megszilárdította vezető pozícióját a földgázszolgáltatás terén. Ahogy a SITA hírügynökségnek nyilatkozva Ondrej Šebesta szóvivő elmondta, részvénytársaságuk számításai szerint tavaly 61 százalékosra növelték piaci részesedésüket a gázszolgáltatás terén.
A Szlovák Gázművek Rt. megszilárdította gázpiaci vezető pozícióját

Ugyancsak növelték piaci részesedésüket a háztartásoknak történő áramszolgáltatás terén is. Ez tavaly 10 százalékos volt, ami annyit jelent, hogy az SPP a negyedik legnagyobb háztartási áramszolgáltatónak számít. 2021 tavaszán befejezték a ČEZ Slovensko ügyfélportfóliójának megvásárlását, mely elsősorban vállalkozók, városok és szervezetek számára biztosított földgáz- és áramszolgáltatást.

„Az említett akvizíció összhangban van a stratégiánkkal, új hozzáadott értéket képez társaságunk számára és lehetővé teszi szolgáltatásaink további bővítését, elsősorban az áramszolgáltatás területén. Az SPP ügyfélportfóliója több mint 7000 új felhasználói hellyel bővült“ – tette hozzá Šebesta.

Az állami vállalat új ügyfeleket szerzett az egyik legnagyobb alternatív energiaszolgáltató, a Slovakia Energy csődje után is, amikor a közel 100 ezer ügyfél végszolgáltatójává vált, akiknek megszakítás nélkül biztosítja a földgázt.

„Az érintett gázfelhasználóknak felkínáltuk az áramszolgáltatás lehetőségét is, ahogyan az új energiaszolgáltatóknak is, standard szerződés alapján, tehát azonos feltételekkel, mint jelenlegi ügyfeleinknek“ – hangsúlyozta Šebesta.

Az SPP egyelőre nem konkretizálta tavalyi gazdasági eredményeit. Auditált 2021-es gazdasági eredményeit 2022 második negyedévében, az évzáró beszámolót követően hozza nyilvánosságra. „Várakozásaink szerint a sikeres 2020-as gazdasági év után, amikor 6 millió eurós működési nyereséget értünk el, ismét ismét nagyon kedvező évet könyvelhetünk el“ – fejezte be tájékoztatását Šebesta.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)

Ezt már olvasta?