Back to top

Színvonalas oktatás a legmodernebb eszközökkel

Publikálva: 2016, március 3 - 17:31
A számítástechnika a világon a legdinamikusabban fejlődő iparág, így az informatikai szakképesítéssel rendelkezők kiváló esélyekkel indulhatnak neki a munkaerőpiac kihívásainak.

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola a fentieket szem előtt tartva adta be pályázatát a Bethlen Gábor Alapítvány felhívására. A nyertes pályázatnak köszönhetően az elmúlt hetek folyamán az iskola számítógépparkja modern, csúcskategóriás munkaállomásokkal és eszközökkel bővült, így magas szintű gyakorlatközpontú oktatás valósulhat meg iskolánkban.
A sikeres pályázat igazi nyertesei kétségkívül a diákok, hiszen a számítógépek és a segédeszközök lehetővé teszik az oktatók számára, hogy a tanulókat a lehető legjobban felkészítsék a 21. század sokrétű elvárásaira. A négymagos processzorral, 16 GB-os memóriával, 250 GB-os SSD meghajtóval és 2GB-os grafikus kártyával ellátott mintegy 18 számítógép egyszerűvé és gördülékennyé teszi az informatika jellegű tantárgyak oktatását, legyen szó programozásról, irodai alkalmazásokról, grafikáról, műszaki rajzról vagy akár virtualizációról. Az IP kamerák, diagnosztikai eszközök, szerver, NAS szerver, hálózati multifunkciós nyomtató, valamint nagyhálózati forgalomirányító és kapcsoló elsősorban a Számítógépes hálózatok műszerésze felépítményi szak diákjai számára teszi szemléletesebbé és hatékonyabbá a tanulást.
Manapság a digitális írástudás elsajátítása alapvető elvárás, így vitathatatlan az a tény, hogy az informatika az oktatás minden szintjén elengedhetetlen.  Az új eszközök és számítógépek biztosítják, hogy szakközépiskolánkban a jövőben is korszerű eszközökkel folytatódhat a színvonalas, gyakorlatorientált munka.

Magyarics Mónika és Méhes Gergely informatika tanárok
fotók: Domonkos Ákos, az iskola diákja
 

Ezt már olvasta?

Cookies