Back to top

Színház A-tól Z-ig - csallóközi színházi alkotóműhely

Publikálva: 2021, december 2 - 22:19
A Csallóközi Népművelési Központ ismét megszervezte a Kreatívan népművelési központunkban című programját.
Színház A-tól Z-ig - csallóközi színházi alkotóműhely

„2021. november 24-én ellátogattunk a dunaszerdahelyi Smetana ligeti Alapiskolába, ahol a Színház A-tól Z-ig – Csallóközi színházi alkotóműhely címmel interaktív ismeretterjesztő workshopot tartottuk a Dunaszerdahelyi járás gyermek- és ifjúsági színjátszó körök tagjai, tanárai és vezetői számára.

A gyermekek kreatív színházi műhelyének programja az alkotódráma, annak technikái, módszerei voltak.

Az osztály csapata  tanítójuk aktív közreműködésével a találkozó kezdetén Ján Smrek Festett ábécé című jelenetével fogadta az előadókat. A folytatás kognitív-fizikai aktivitás és interaktív, a tanulók figyelmére koncentráló tevékenység volt, amely nagyon tetszett a diákoknak, akik kreatívan, aktívan részt is vettek benne, egy kreatív csapatot hoztak létre. Szándékunk az volt, hogy a színházi tevékenységeket szakmailag irányításuk, a már meglévő színpadoknál a színházi hagyományok fejlesztése, vagy régi színházi tevékenységek megújítása, valamint új színpadok  megalakítása. Valóban felejthetetlen élmény volt. Hiszünk abban, hogy nemcsak a résztvevőket, hanem más tanulókat, meglévő vagy új színházak vezetőit is motiváltuk és támogattuk saját színházi munkájuk előmozdításában. 

A szemináriumot eredetileg járásunk több iskolájába járó tehetséges gyerekeknek szántuk. A világjárvány terjedése elleni intézkedések miatt alternatív megoldásként egy gyermekcsoportot választottunk.”

(Csnk)

Ezt már olvasta?