Back to top

Színház az otthonmaradóknak

Publikálva: 2020, március 25 - 07:58
A koronavírus miatti kényszerű karantén sok ötletes videót szült az interneten. Nehéz időkben összetart a közösség. Vannak, akik főznek, más hegedül, verset mond, gitárkísérettel énekel, vagy éppen bohóctréfát mutat be.
Színház az otthonmaradóknak

A Komáromi Jókai Színház március 10-től, a koronavírus-járvány elleni intézkedések kihirdetése óta, nem tart előadásokat. Üres a Petőfi utcai épület. Letakarva várják a közönséget a széksorok. A színház vezetősége úgy döntött, a karantén idején sem hagyja színházi élmény nélkül az otthonmaradókat.

A múlt héten Katona József Bánk bán című tragédiájának 2018-as, Hargitai Iván rendezte előadása került fel a Komáromi Jókai Színház teljes előadásokat tartalmazó csatornájára a legnagyobb videómegosztón.

E héttől Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiájának 2014. szeptember 26-án bemutatott komáromi előadását tekinthetik meg az interneten, Keszég László rendezésében. A színház heti rendszerességgel tervezi újabb előadások feltöltését.

Az interneten látható előadásokhoz kapcsolódva a színház facebook-oldalán megtekinthető a Színházi lábjegyzet című műsornak az adott előadással foglalkozó része.

A színház munkatársai remélik, mielőbb ismét élőben élvezhetik majd a nézők a Komáromi Jókai Színház előadásait. Addig az interneten nézhetik újra a régi színházi estéket a koronavírus miatt otthonmaradók.

forrás: Ma7.sk, (jsz)

Ezt már olvasta?

Cookies