Back to top

Szeretetet is adjunk az ajándék mellé

Publikálva: 2019, december 22 - 21:31
A szűnni nem akaró, sűrű eső ellenére népes közönség gyűlt össze advent negyedik vasárnapján a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtt.
Szeretetet is adjunk az ajándék mellé

Kevicky Tünde tolmácsolásában csendültek fel ünnepi énekek, utána pedig Bíró Éva köszöntötte az ünnepi alkalomra érkezőket. Az adventről, a várakozásról, az adventi koszorú gyertyáinak jelentéséről beszélt röviden, majd ünnepi köszöntőre kérte fel Dunaszerdahely polgármesterét.

Hájos Zoltán szintén szívélyesen üdvözölte a megjelenteket, beszédében a szeretettel adott ajándékozásra hívta fel a figyelmet. „Ha szeretet nélkül nyújtunk át ajándékot, az nem sokat ér” - mondta, majd így folytatta: „A lényeg, hogy szeretetet adjon az ajándék mellé mindenki - attól függetlenül, hogy számára ez Jézus születésének, a szeretetnek, vagy az ajándékozásnak az ünnepe”.

A zaklatott és felgyorsult világban sajnos egyre kevesebb idő jut szeretteinkre, most, az ünnepek alatt próbáljuk valamelyest bepótolni ezt a mulasztást, a jövőben pedig igyekezzünk többet együtt lenni azokkal, akik fontosak nekünk - emelte ki. Köszöntője végén a saját és az önkormányzat nevében kívánt áldott, békés, örömteli karácsonyt a jelenlévőknek, valamint városuk egész lakosságának.

A dunaszerdahelyi 10. számú Szent György cserkészcsapat az idén is elhozta a betlehemi lángot. Lelkes Boróka röviden ismertette a betlehemi láng történetét, küldetését, majd Hájos Zoltán polgármesterrel, Bokros Bianka diákpolgármesterrel együtt a betlehemi lángról gyújtották meg a város adventi koszorúján a negyedik, a szeretet gyertyáját.

Tekintsék meg advent negyedik vasárnapján készült felvételeinket.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies