Back to top

A szeretet gyertyája is ég az adventi koszorún

Publikálva: 2018, december 23 - 19:58
Ma este, advent negyedik vasárnapján városunk adventi koszorújának negyedik gyertyáján is fellobbant a fény.
A szeretet gyertyája is ég az adventi koszorún

Juhos Attila Ave Mariaja szólt az ünneplőkhöz, majd Tilajčík Edit köszöntötte a megjelenteket. Reményét fejezte ki, hogy az advent varázslatos, előkészületekkel teli időszakában sikerült egy kicsit megpihenni, ráhangolódni a közelgő ünnepre.

Hájos Zoltán, városunk polgármestere sok szeretettel üdvözölte az egybegyűlteket aranyvasárnapon. Különösen örült annak, hogy szép számban jöttek el, hiszen most nem a forralt bor, a puncs vonzotta őket, hanem a közösségi élmény megélése. Kiemelte, hogy az adventi gyertya meggyújtásakor a karácsony szelleme hozza össze az ünneplőket. Ugyanakkor több dunaszerdahelyivel beszélgetve azt is tapasztalta, hogy az advent ugyan a lelki felkészülésről szól, de a mindennapok forgatagában sajnos erre nem igazán van idő.

„A keresztények Jézus születését ünneplik, mások a karácsonyra a szeretet ünnepeként gondolnak, vagy éppen az ajándékozás napjának tartják, de bárhogy is van, egyetlen dolog, ami összeköti ezeket a gondolatiságokat, az pedig a szeretet. És ez a szeretet az, ami a közösséget erőssé teszi. Én azt hiszem, ez igazán a karácsony üzenete, hogy egymásnak tudjunk örülni, és egymást a szeretetünkkel tudjuk megajándékozni. Ugyanakkor gondoljunk azokra is, akik a mi kényelmünket biztosítva az ünnepek alatt is dolgoznak: orvosok, tűzoltók, a villanyművek, a vízművek dolgozói, és még sokan mások, hisz ők tesznek azért, hogy mi melegben, nyugalomban tudjuk átélni a családi ünnepet.”

Az üdvözlő szavak után Hájos Zoltán Nagy Péter diákpolgármesterrel, és a 10. számú Szent György cserkészcsapat két tagjával közösen gyújtották meg a cserkészcsapat által hozott betlehemi lángról Dunaszerdahely adventi koszorúján a negyedik gyertyát.

Mielőtt Juhos Attila hangulatos énekével zárta volna a negyedik gyertya meggyújtásának ünnepét, Tilajčík Edit azt kívánta, hogy az ünnepeket ne csak a naptárban írják piros betűkkel, hanem a szívekben is, majd békés, áldott ünnepeket kívánt az ünneplőknek.

Ezt már olvasta?

Címkék: advent
Cookies