Back to top

„Szeretem a munkámat, szeretek élni” – Almási Róbert tárlatát nyitották meg a Szent György-napokon

Publikálva: 2018, április 26 - 15:54
Almási Róbert festőművész tárlatát nyitották meg tegnap délután a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Az életjubileumát ünneplő művészt, mint elhangzott, elkápráztatja a helyi táj, és a női szépség – melyek állandó megihletői, inspirálói műveinek. 

„Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntjük ezzel a kiállítással Almári Róbertet, illetve városunk egyik legjelentősebb elismerésével is megtiszteljük majd őt – a díszpolgári címet is átveheti e napokban” – fogalmazott a tárlatot megnyitó dr. Hájos Zoltán polgármester, hozzátéve, hogy Almási jelentős munkássága, de emellett a várost segítő tevékenysége is hozzájárult Dunaszerdahely jó hírnevének öregbítéséhez. 

„Szeretem a munkámat, szeretek élni, és ha lehetséges lesz, még újítani” – mondta Almási, aki egyben megköszönte a városvezetés bizalmát, hogy a díszpolgári címre felterjesztették. 

A kiállítást megtisztelte jelenlétével többek között A. Szabó László alpolgármester, Márkus Orsolya és Molnár Tímea főosztályvezetők, Takács Tímea alosztályvezető, illetve Ibolya Ildikó, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatója is. A művészt Heringes William, a Novus Ortus Diákszínpad tagja köszöntötte Karinthy Frigyes Előszó című versével (felkészítő: Takács Tímea). 

Almási Róbert szombaton, a Szent György-napok részét képező városi díjátadó ünnepségen veszi majd át a Dunaszerdahely Város Díszpolgára címet. 

Ezt már olvasta?

Cookies