Back to top

Szeressük ki egymásból a jót

Publikálva: 2024, január 20 - 12:12
Különleges vendéget hívott meg Dunaszerdahelyre a Mathias Corvinus Collegium Felvidék. Január 19-én, pénteken este Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója előadását élvezhették a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban az érdeklődők.
Szeressük ki egymásból a jót

Az estet Pomichal Krisztián, a Mathias Corvinus Collegium Felvidék igazgatója nyitotta meg, majd munkatársai, Domján Máté és Musitz Marietta mutatták be röviden a szervezet tevékenységét, a tehetséggondozó program előnyeit, lehetőségeit.

A rövid tájékoztatók után érkezett a színpadra az ismert egyházi személyiség. Az iránta, és szavai iránt tanúsított érdeklődést mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy az eredetileg az MCC Felvidék dunaszerdahelyi központjába tervezett előadást a jelentkezők száma miatt a művelődési központ színháztermében kellett megtartani. Talán egy gombostűt sem lehetett leejteni; Pomichal Krisztián tájékoztatása szerint több mint 500 látogató várta kíváncsian az erdélyi Csaba testvért.

Böjte Csaba szavait hol csendesen, hol fel-felnevetve itta magába a közönség, hiszen az élet teremtette történetek Csaba testvér szájából sorjázva többször is megnevettették az érdeklődőket.

A „Szeressük ki egymásból a jót“ vezérfonala mentén Böjte Csaba a dévai kezdetektől napjainkig bejárt útját mesélte el, annak tanulságaival. Csaba testvér sokszor humoros szavaiból a jó Istenbe és az emberi jóságba vetett hite sugárzott át.

A sokat megélt, ám mindig optimista, karizmatikus egyéniség lélekmelengető szavait a nézők hatalmas tapssal köszönték meg, majd közös imával, és a Székely himnusz eléneklésével zárult a különleges este.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

 

 

Ezt már olvasta?

Cookies