Back to top

Szerdától Horvátországban folytatódik a felkészülés

Publikálva: 2023, január 24 - 23:15
A sárga-kékek szerda délután 11 napos összpontosításra utaznak Umagba.
Szerdától Horvátországban folytatódik a felkészülés

A legutóbbi nyolc év alatt hét alkalommal is egy törökországi összetartás színesítette futballistáink téli felkészülését. Ez alól csak a koronavírus-járvánnyal sújtott 2021-es év eleje volt a kivétel. A félhold országába való repülést ezúttal egy autóbuszos út váltja fel a horvátországi Umagba.

Az idei téli felkészülés helyszínének ugyanis a klub pont ezt az isztriai kikötővárost választotta, amely Dunaszerdahelytől nem egészen 600 kilométer, míg Zágrábtól 300 kilométer távolságra van. Umag Horvátország legnyugatibb felében fekszik és nagyjából 13 ezer lakosa van. A sárga-kékek január 25-től, szerdától február 4-ig, szombatig élvezik majd a hely vendégszeretetét.

A csapat ma kétszer gyakorolt, holnap délelőtt még egy edzést abszolvál hazai környezetben, majd a közös ebéd után elindul az összpontosítás helyszínére. „Horvátországban nagyobb meccsterhelés vár ránk, egy héten belül három találkozón is pályára lépünk. Az volt a célunk, hogy minőségi ellenfelekkel találkozzunk és jó pályákon játsszunk. Bízom benne, hogy teljesülnek az elvárásaink, mert jelenleg az időjárás már egész Európában eléggé változékony. Az előttünk ott felkészülő csapatok dicsérték a pályák minőségét, így remélhetőleg mi is átéljük ezt és színvonalas, illetve érdekes csatákat vívunk az együttesekkel, amelyek nyáron akár az európai kupasorozatokban is kipróbálhatják magukat. A mérkőzésterhelés mellett természetesen a csapat folyamatos építése is cél, méghozzá nemcsak a technikai-taktikai szempontból, hanem az értékek tekintetében is, hogy egy vízió és egy cél lebegjen a szemünk előtt. Várom az első közös összpontosításunkat, még közelebbről megismerhetjük a srácokat. A meccsterhelésen kívül szintén folytatódik az edzésfolyamat, de már a részletekre is nagyobb hangsúlyt fektetve. Ezek a folyamatok továbbra is zajlanak, és az összetartás után is fognak. A srácok már tudják, milyen módon edzünk a tétmérkőzések ideje alatt, amely szintén nem egy fenntartó, hanem egy folyamatosan fejlesztő rezsim, amely az egyénre, a formációk fejlesztésére, ezáltal az egész csapat javítására fókuszál” – árulta el a terveit Adrian Guľa vezetőedző.

A DAC trénere 28 játékost tervez magával vinni az összpontosításra, a névsor azonban egyelőre nem végleges. „Autóbusszal utazunk, ami azt az előnyt biztosítja számunkra, hogy egészen az indulásig várhatunk. Holnap reggel még hazai környezetben edzünk, így tudunk reagálni a játékosok egészségügyi állapotára is. Az összpontosításra a százszázalékig felkészülteket akarjuk vinni és bízom benne, hogy mindazok a rendelkezésünkre állnak, akiket szeretnénk, hogy velünk utazzanak. Három-négy névről még gondolkodunk, azt mérlegeljük, mi lenne a legjobb az adott játékosoknak: elvinni őket magunkkal és a bővebb keretben tartani, vagy lehetővé tenni nekik, hogy felkészülési mérkőzéseken lépjenek pályára és meglegyenek a játékperceik. Vannak tehát bizonyos kérdőjelek, de a mai második edzés vagy a holnapi után véglegesítjük az utolsó üres helyeket. Széles a keretünk, például ma is próbajátékon van nálunk a U19-es csapat tehetséges támadója, Tarcsi Róbert vagy Riquelme Somorjáról. A folyamat továbbra is nyitott, a játékosok felkészültségéről szól és arról, hogyan hívják fel magukra a figyelmet pozitív értelemben, miként dolgoznak az edzéseken és a mérkőzéseken.”

Tegyük hozzá, hogy az említett 20 éves brazil védekező középpályás, Riquelme Rodrigues Mendes a múlt hét végén érkezett a Csallóközbe a Corinthians együttesétől, és rögtön csatlakozott a Somorjához, amelynek színeiben pályára lépett a Mosonmagyaróvár elleni szombati felkészülési találkozón.

Az edzéseken kívül a következő három barátságos mérkőzés vár a DAC-ra Horvátországban:

2023. január 28-a, 12:00 óra: Ruch Lvov – DAC 1904 (Umag)
2023. január 31-e, 12:00 óra: NK Celje – DAC 1904 (Umag)
2023. február 3-a, 15:00 óra: FC Koper – DAC 1904 (Koper)

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies