Back to top

Szerdától érkezik a magasabb, 60 eurós családi pótlék

Publikálva: 2023, február 14 - 06:00
Szerdától (február 15.) kezdik küldeni a családok számlájára a jelentősen megemelt, 60 eurós családi pótlékot. Akik postai úton kapják ezt a támogatást, február 20-tól számíthatnak rá – jelentette be Boris Kollár házelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján Milan Krajniak munkaügyi miniszter (mindketten Sme rodina).
Szerdától érkezik a magasabb, 60 eurós családi pótlék

A családi pótlék emelését a tavaly elfogadott családtámogatási csomag keretében hagyták jóvá, több mint 1,1 millió gyerek után jár.

A miniszter hangsúlyozta, hogy míg négy évvel ezelőtt összesen 328 millió eurót különített el az állam a családi pótlékra, idén már 778 millió eurót.

„Rendkívül jelentős családtámogatási emelésről van szó. Munka-, szociális és családügyi miniszterként büszke vagyok, hogy a Sme rodina részt vett ilyen jelentős családtámogatási emelésben” – jelentette ki Krajniak.

A családi pótlékot jelenleg évente menetrendszerűen valorizálják. A miniszter szerint a további emelés mértékét majd az állami költségvetés által nyújtott lehetőségek határozzák meg.

„A következő kormányoknak, amikor az állami költségvetésről fognak tárgyalni, el kell majd dönteniük, milyen mértékben valorizálják a családi pótlékot” – magyarázta. Úgy véli, az elkövetkező időszakban inkább más támogatásokat kellene emelni, például a gyermekgondozási segélyt.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies