Back to top

Szerdahely szaval - felhívás

Publikálva: 2023, augusztus 9 - 15:12
Petőfi Sándor bicentenáriuma alkalmából, az augusztus 19-20-án megrendezésre kerülő Felvidéki Fesztivál részeként versmondásra invitálnak a szervezők. Várják mindazok jelentkezését, akik szeretik a verset, és szeretnének Szerdahelyen szavalni.
Szerdahely szaval - felhívás

Dunaszerdahely város apraja és nagyja, figyelem!

Közhírré tétetik,

hogy a Felvidéki Fesztiválon, tisztelegve Petőfi Sándor költészete előtt, minden szavalni vágyó lakos a Vásártér színpadján bizonyíthatja, hogy városunkban a költészet él, hangjukat pedig lágyan felkarolja a szél!

Szabad versszavalás a dunaszerdahelyi Vásártéren augusztus 19-én, amikor a harang a déli órának hírét viszi!

A Petőfi 200 Emlékév alkalmából számtalan esemény zajlik országhatáron innen és túl. Városunkban is megszólítunk Titeket, a költemények szerelmeseit. Tegyük együtt széppé, emlékezetessé a nagy költő születésének kétszázadik évfordulóját! A Szerdahely szaval szakmai védnöke Hodossy Gyula József Attila díjas költő.

Aki bátran kiállna a nézősereg elé, Petőfi, vagy egyéb, kedvenc költője versével felfegyverkezve, esetleg saját költeménnyel (rövid próza, vers) kívánna benevezni, jelentkezzen az edita.tilajcikova [at] dunstreda.eu email címen 2023. augusztus 17-ig. Az emailben kérjük megadni a szavaló nevét, életkorát és telefonos elérhetőségét.

Kortól függetlenül mindenki jelentkezhet!

A Szavalók tusájának időpontja és helyszíne: 2023. augusztus 19., 11:45, Vásártér.
Jelige: Szerdahely Szaval.

A Szerdahely szaval eseményre a Felvidéki Fesztivál keretében, 2023. augusztus 19-én kerül sor 11.45 órától a Szabó Gyula Alapiskola társszervezésében. A szavalatokat Hodossy Gyula Józef Attila-díjas költő értékeli.

Ezt már olvasta?

Cookies