Back to top

Szeptembertől 500 kilogramm alatt elszállítják az építési törmeléket a háztartásoktól

Publikálva: 2020, szeptember 4 - 17:24
Dunaszerdahelyen szeptember 1-től az önkormányzat egy új szolgáltatást vezet be, miszerint kis méretű konténert lehet rendelni lakás - vagy házfelújításkor az építkezési törmelék elszállítására.
Szeptembertől 500 kilogramm alatt elszállítják az építési törmeléket a háztartásoktól

A Municipal városi közterületfenntartó cég 500 kilogrammig fogja elszállítani a lakosoktól az építési törmeléket. A konténert a városi cégtől lehet megrendelni a 0918/494 630-as telefonszámon. A lakosoknak az igényüket a felújítás megkezdése előtt két nappal kell jelezni. Az építkezési törmeléket kis méretű konténerekkel fogják elszállítani. A konténereket a telefonos bejelentés és egyeztetés alapján a megadott címre fogják kiszállítani majd elszállítani.

Az új szolgáltatás kizárólag a dunaszerdahelyi állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkező dunaszerdahelyiek számára lesz elérhető. A vállalkozásoknak, építési cégeknek az építési törmelékek elszállítását saját maguknak kell biztosítani. A lakosoknak a szállítás ingyenes lesz, a dunaszerdahelyieknek csak a lerakási díjat fog kelleni megfizetni. Ennek összege a városi rendeletben meghatározott 6,13 euró lesz 100 kilogrammonként, ami magába foglalja a hulladék kezelését, lerakását és az állami illetéket is.

Akinek eddig a lakás- vagy házfelújítás során építkezési törmeléke keletkezett, a Municipal városi cég Pozsonyi úti telephelyére szállíthatta ki, ahol illeték fejében leadhatta. Ez a lehetőség továbbra is megmarad. Az új intézkedéssel az önkormányzat célja, hogy a város környékén felszámolja az építkezési hulladékból keletkező illegális szemétlerakatokat. Másrészt fontos, hogy a lakosok minél nagyobb mennyiségű hulladékot szelektáljanak. A kommunális hulladék lerakási díja ugyanis sokkal magasabb mint az építkezési hulladéké.

dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies