Jelenlegi hely

Szeptemberben Sikikonyha!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 1 - 12:58 | Hírek
Szeptember 12-én szervezi meg hatodik alkalommal nagysikerű rendezvényét, a szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenyét, vagyis a Sikikonyhát a Sikabony Polgári Társulás. A csapatok és háziasszonyok, leányok nevezését váró eseményt szokásosan a Sikabonyi Közösségi Ház tágas udvarán valósítják meg.
Szeptemberben Sikikonyha!

„A megszokottól eltérően – »köszönhetően« a koronavírus járványnak és a járványügyi megszorításoknak – nem júniusban, hanem szeptember derekán, 12-én, még az ősz beköszönte előtt rendezzük meg hatodik alkalommal a társulás egyik leghangulatosabb, »legízesebb« eseményét, a szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenyét a közösségi ház udvarán, betartva minden járványügyi intézkedést és szabályt” – fogalmazott Simon Ferenc, a Sikabony Polgári Társulás elnöke.

Mint Simon Ferenc elmondta, mindenképp szerették volna a hagyományosan jó hangulatú eseményt az idén is megtartani. A legtöbb tervezett programjukat ugyanis más szervezetekhez hasonlóan áthúzta a 2020-as év, de most úgy látták, hogy a járványügyi szabályok fokozott betartása mellett lehetőség van megrendezni a sokak által igencsak várt főző- és sütőversenyt. 

„Sajnos magyarországi vendégeinket, akik hagyományosan a zsűri oszlopos tagjai, a jelen körülmények között, a határzár miatt nem tudjuk vendégül látni, ám az új zsűri is szakavatott és igazságos döntést hoz majd” – jelezte a társulás elnöke. 

Nevezni lehet többek között szabadtűzön készült egytálételek főzésével bográcsban, szabadtűzön sült ételekkel (grillen vagy tárcsán), illetve otthon készített édes vagy sós süteményekkel, amelyek lehetőség szerint az idénynek megfelelő gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készülnek. A házisütemények versenyébe benevezett, otthon elkészített süteményeket az értékelés előtt egy órával kérik majd a zsűrinek bemutatni.

Az ételek elkészítési lehetőségei: nyílt, természetes tűzön (gáz és villany használata tilos), bográcsban, grillen vagy tárcsán.

A nyersanyagot és a főzéshez szükséges ízesítő, kiegészítő anyagokat főzési kategóriánként minden csapat magával kell hozza, ám a tálaláshoz szükséges tányérokat és evőeszközöket a szervezők biztosítják. Amennyiben a csapatok a szakmai zsűrinek felkínált adagot szeretnék a kedvezőbb elbírálás reményében igényesebb módon bemutatni, akkor az ehhez szükséges tárgyi eszközöket kérik, hogy szíveskedjenek magukkal hozni.

A versenybe a csapatok regisztrálását, illetve az asszonyok, leányok jelentkezését Sidó Jánosnál (+421 905 358 530) tehetik meg az érdeklődők.

A verseny további részleteiről rövidesen a társulás honlapján olvashatnak!

(na)

Címkék: Sikikonyha