Back to top

A szeptember végi választásokig Ódor Lajos vezeti a szakértői kormányt

Publikálva: 2023, május 15 - 13:20
Zuzana Čaputová államfő hétfőn kinevezte a szakértői kormányt, élén Ódor Lajos miniszterelnökkel. A miniszterelnök-helyettes Lívia Vašáková, aki a helyreállítási tervért és az uniós források felhasználásáért felel.
A szeptember végi választásokig Ódor Lajos vezeti a szakértői kormányt

A pénzügyi tárcát Horváth Mihály vezeti. A védelmi minisztérium élén Martin Sklenár áll, a külügyminisztérium élén Miroslav Wlachovský, a belügyminisztériumot Ivan Šimko vezeti. A gazdasági miniszter Peter Dovhun, a mezőgazdasági minisztérium élére Jozef Bírešt nevezi ki az államfő.

A beruházásokért, regionális fejlesztésekért és informatizációért felelős miniszter Peter Balík. A közlekedési minisztérium élére Pavol Lančarič került. Az egészségügyi miniszteri posztot Michal Palkovič tölti be, az oktatási tárca élére Daniel Bútora került, a kulturális minisztériumot Silvia Hroncová vezeti. Soňa Gaborčáková lesz a munkaügyi miniszter, az igazságügyi minisztérium élére Jana Dubovcovát nevezte ki az államfő. A környezetvédelmi minisztérium élére Milan Chrenko kerül.

A hivatalnokkormány Eduard Heger megbízott kormányát váltja.

Heger azután kérte felmentését a köztársasági elnöktől a kormányfői posztról, miután Samuel Vlčan és Rastislav Káčer miniszter is bejelentette távozását, az államfő pedig Heger egyik javaslatát sem fogadta el, amelyek szerinte stabilabbak lettek volna, mint egy hivatalnokkormány kinevezése.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies