Jelenlegi hely

A szépkorúakat köszöntötték

Ezt már olvasta?

Köszönjük!

Köszönjük!

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal köszönetét szeretné...

Publikálva: 2019, december 4 - 12:30 | Hírek
A szépkorú dunaszerdahelyi nyugdíjasok számára szervezett karácsonyváró eseményt Dunaszerdahely város vezetősége november 3-án.
A szépkorúakat köszöntötték

A megjelenteket a hivatal részéről A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek, Bubniak Júlia hivatalvezető és Molnár Tímea főosztályvezető, valamint a városháza dolgozói fogadták. 

A nyugdíjas korosztályt előbb Kollár Katalin éneke köszöntötte, aki karácsonyi énekkel üdvözölte a hallgatóságot, majd A. Szabó László alpolgármester üdvözölte Dunaszerdahely önkormányzata részéről az egybegyűlteket.

„Dunaszerdahely város vezetésének meggyőződése, hogy a hosszú és tartalmas élet erőfeszítései és gyümölcsei mindenképpen nagyrabecsülést érdemelnek, és ennek a tiszteletnek mind a közösség, mind pedig az önkormányzat részéről meg kell nyilvánulnia” – mondta A. Szabó László, hozzátéve: „Őszintén bevallom, én mindig nagyon várom ezt a találkozót. És biztos vagyok benne, hogy Önök is örömmel készülődtek a mai napra, és minden bizonnyal izgatottan várják a karácsonyt is.”

„Amikor az ember öregszik (...) nem lesz igénytelenebb, csak az apróságoknak jobban tud örülni. Észrevesz olyan dolgokat, amikre korábban nemigen figyelt, mert a munkája, a családja, az örökös rohanás, a pénzkeresés, egyszóval az élet miatt nem jutott rá ideje és figyelme. S egyszerre csak kinyílik előtte a világ” – idézte az alpolgármester Tolnay Klárit.

„Az Önök példája is erősítse meg azt a gondolatot, hogy az idősebb kort békességben és örömökben is meg lehet élni. Mert a megélt éveket és a hozzájuk járó ráncok számát is mindig pozitívan kell értékelni. Az életkor ugyanis elsősorban a bölcsesség jele!

Az időskor éppen azért szép, mert lehetőséget ad arra, amit csak Önök tudnak igazán – útmutatást és nem utolsó sorban sok-sok szeretetet adni másoknak” – zárta szavait A. Szabó László. 

Az ünnepi gondolatokat Kollár Katalin és id. Derzsi György kulturális betéte követte, majd apró ajándékkal kedveskedtek a megjelentek szépkorúaknak. 

(na)