Back to top

A szépkorúakat köszöntötték

Publikálva: 2018, október 23 - 15:16
Városunk két nyugdíjaspanziójának lakóit látogatta meg és köszöntötte az idősek hónapjában dr. Hájos Zoltán polgármester október 23-án.

A városvezetőt a szociális osztály munkatársai kísérték el az ezüst generációt köszöntő programjára. Előbb a nyugati, majd a keleti lakótelepi nyugdíjasotthonban tett látogatást Hájos Zoltán.

A polgármester szerint a szépkorúakkal való törődés fontos pillére az önkormányzat munkájának.

„Önök teszik a mi életünket is teljessé, s egyben ráirányítják középkorú generációnk figyelmét arra is, hogy a törődés csak kölcsönösen válik teljessé: s mi az önök munkáját, segítségét szeretnénk hát »visszaszolgáltatni«” – fogalmazott. Sajnálatát fejezte ki, hogy egyre magasabb a nyugdíjkorhatár, s így a nagyszülők sok esetben még javában dolgoznak, amikor megérkeznek az unokák, s ekképp sokkalta nehezebben tudnak a család mindennapi életébe aktívan úgy bekapcsolódni, mint ahogyan azt a régebbi korban megtehették az idősebbek. Ez pedig gyermekeink egészséges nevelése szempontjából hiányzik.

„Remélem, hogy a város részéről való törődésünket mindannapjaikban is érzik, részesei tudnak lenni a nyugdíjasklubok tevékenységének, lehetőségük adódik eljutni azokra a rendezvényeinkre, amelyekkel több generációt is meg akarunk szólítani.”

Pongrácz Kálmán, az idősotthonok igazgatója megköszönte a polgármesternek a város részéről érkező segítséget, amellyel sokkal több programot tudtak az ott lakóknak megvalósítani, illetve azokat a beruházásokat, amellyel az intézmények komfortját tudták idén is növelni.

Az eseményen a városvezető virággal kedveskedett a megjelenteknek, majd a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai köszöntötték kultúrműsorral a hálás szépkorú közönséget. 

Ezt már olvasta?

Cookies