Back to top

„Szépkorúak egyeteme” Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2017, február 1 - 14:40
A Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Dunaszerdahelyi Kihelyezett Tagozata 2017 márciusától meghirdeti az ún. „szépkorúak egyetemét”, Szent Erzsébet Szabadegyetem néven.

A Szabadegyetem azzal a gondolattal született meg, hogy közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások keretében mutassa be világunk legidőszerűbb társadalmi kérdéseit. Jellemzője a keresztény életszemlélet, célja a szociális érzékenység felébresztése, illetve elmélyítése a résztvevőkben.

A Szent Erzsébet Szabadegyetem célkitűzései közé tartozik, hogy szemléletformáló, cselekvésre ösztönző, a keresztény hagyományokra támaszkodó, ugyanakkor a posztmodern kor kihívásaira is választ nyújtani tudó perspektívát kínáljon.

Oktatási rendszere hallgatóinak nem konkrét szakmai végzettséget biztosít, hanem a mindennapi élet közösségi részterületein nagyobb elmélyülést ad, melynek járuléka egy érettebb önismeret és a másik ember felé forduló empátia mélyebb megélése a határhelyzetekben és a mindennapokban egyaránt.

Ennek fényében változatos és tanulságos előadásokkal várják a Szabadegyetem oktatói és szervezői az érdeklődőket.
A Szabadegyetem helyszíne Dunaszerdahely. A pontos helyszínt a jelentkezők számának függvényében jelöljük ki.

A Szabadegyetem előadásai szombatonként lesznek, évente összesen nyolc alkalommal, időtartama három év. Minden évben március, április, május és június hónapokban, majd szeptemberben, októberben, novemberben és decemberben.

A jelentkezés feltétele a minimum 45. életév.
A képzés díjtalan.

Jelentkezés és bővebb információk a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Dunaszerdahelyi Kihelyezett Tagozatának telefonszámán (munkanapokon 09.00 – 12.00, illetve 13.00 – 15.00 óra között):
031 550 15 85

Jelentkezési határidő:
2017. március 15.

Ezt már olvasta?

Címkék: vzdelávanie
Cookies