Jelenlegi hely

Szépkorúak adventje

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, december 10 - 18:17 | Hírek
A karácsony előtti várakozás meghitt örömét vitték el ma a városi nyugdíjaspanziók idős lakói közé a városi hivatal munkatársai.
Szépkorúak adventje

Idén adventben, a karácsony előtti időszakban – hasonlóan az elmúlt évekhez – meglátogatták a városi hivatal munkatársai a szépkorú generáció tagjait a dunaszerdahelyi idősotthonokban. 

Karaffa Attila alpolgármestert, Miklós Alica osztályvezetőt és munkatársait, Bartalos Józsefet és Tilajčík Editet Pongrácz Kálmán igazgató fogadta. 

„Advent üzenete a csend, a felkészülés, a közös dolgaink rendezése, családtagjaink, barátaink meghallgatása” – mondta Karaffa Attila alpolgármester köszöntő beszédében.

„A sötétség hamarabb érkezik, de otthonaikban meggyújtva az adventi koszorún a gyertyákat, fényeik igazi reményként lobbanak. S ez a remény, a várakozás majd Szenteste pompázik teljes fényében, Jézus Krisztus megszületésekor. Az advent négy hete arra szolgál, hogy kellőképpen felkészüljünk lélekben a nagy ünnepre” – fogalmazott az alpolgármester.

A köszöntő szavai után apró figyelmességgel lepték meg a látogatók az otthonok lakóit.

A nyugati lakótelepi panzióban a Vámbéry Ármin Alapiskola, míg a keletiben pedig a Neratovice téri szakközépiskola tanulói varázsoltak műsorukkal karácsonyi hangulatot, mosolyt csalva az idős arcokra. 

(na)