Back to top

Szentmisével és két esti koncerttel indul pénteken a Szent György-napok

Publikálva: 2022, április 15 - 15:55
A jövő hétvégén, péntektől vasárnapig háromnapos örömünnepként valósul meg a Szent György-napok rendezvénysorozata. Lássuk, mi vár ránk pénteken, április 22-én.
Szentmisével és két esti koncerttel indul pénteken a Szent György-napok

A rendezvénysorozat már a délelőtti órákban kezdődik, ekkor a Zöldebb városunkért program keretében ültetnek virágot a város óvodásai, majd fát a város alapiskoláiban.

Délután 17 órakor a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomban mutatnak be szentmisét, majd 18 órakor a Szent György-díj átadójára kerül sor a Kortárs Magyar Galéria épületében, a Vermes-villában.

Este két koncert várja a rock'n'roll-t kedvelőket a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti térre. Előbb, 19 órától a The Bits Beatles emlékzenekar, majd 20.30 órától a The Rockin' Balls szórakoztatja a közönséget.

Szeretné megismerni a két zenekart? A jövő pénteki dunaszerdahelyi fellépés előtt itt a lehetőség!

 

A The Bits Beatles emlékzenekar

Ki ne ismerné a Beatlest? A zenekar, mely a 60-as években beírta magát a történelembe, mi több egyedüliként a történelemkönyvekbe és gyökeresen megváltoztatta a könnyűzenét. Ki ne ismerné a She loves you, Yesterday, Let it be vagy a Hey Jude című örökzöld és örök érvényű slágereket?

A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz.

Miért Supergroup? A zenekart alkotó négy zenész jól ismert budapesti blues és angolszász-vonulatú zenekarok frontemberei, akik számtalanszor megfordultak nyugat-európai színpadokon és a tengeren túlon is. A tagok Beatles-szeretete, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebből következő jó hangulat maradandó élményt szerez az őket hallgató fiataloknak és örökifjaknak.

Tagjai: Derecskei Zsolt, Bakó Balázs, Iliás Ádám, Szabó Gergely

További érdekességekért keresse a zenekar honlapját

Egy kis ízelítő a The Bits Beatles emlékzenekartól

The Rockin‘ Balls

A The Rockin' Balls zenekart a tradicionális rock'n'roll zene szeretete teremtette. A zenekar tagjainak nagy kedvencei a The Beatles, a Rolling Stones, a rock'n'roll további előadói, élükön a királlyal: Elvis Presley-vel.

Az energikus zenét játszó banda biztos benne, hogy leköti a nézők, hallgatók figyelmét, hiszen sikeresnél sikeresebb rockabilly slágereket visznek színpadra. Még az sincs kizárva, hogy zenéjüket hallgatva táncra perdül a közönség!

Mottójuk: A zene, amit szeretünk, mi pedig azért vagyunk, hogy szórakoztassunk Titeket!

Tagjai: Mišo Jarábek, Peťo Jarábek, Ľubo Šimkovič, Dano Randus

A zenekarról bővebben olvashatnak honlapjukon.

Így szórakoztatnak majd jövő héten a srácok

A Szent György-napi ünnepi programok mindegyike ingyenesen látogatható.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies