Back to top

Szent Istvánra emlékezünk

Publikálva: 2020, augusztus 4 - 13:50
Dunaszerdahely Város Önkormányzata tisztelettel meghívja városunk lakosait a Szent István ünnepének tiszteletére rendezett megemlékezésre és koszorúzásra augusztus 20-án.
Szent Istvánra emlékezünk

Aznap 15.30-tól a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony- és Szent György-templomban ünnepi szentmisére, majd 17 órakor a Szent István téren koszorúzásra várják az ünneplőket. 

Köszöntőt Hájos Zoltán, városunk polgármestere, ünnepi beszédet dr. Szilágyi Zoltán, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa mond. A téren a Szent György Kórus, illetve a Rivalda Színház ad műsort.

A koszorúzás után 18 órára a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermébe várják az érdeklődőket, ahol az eredetileg a Szent György-napokra tervezett, de a koronavírus járvány miatt elhalasztott Városi Díjátadó ünnepséget tartják meg.

Az eseményen átadják a Dunaszerdahely Város Díszpolgára címet, a Pro Urbe-díjakat, Dunaszerdahely Város Polgármesterének Díjait, valamint Emléklapját, illetve az Év Pedagógusa Díjat és az Év Pedagógusa Közönségdíját is itt ismerik el.

A gálaesten Bertók Tóth Katalin, ifj. Derzsi György, valamint Bertók István lép majd fel. 

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies