Back to top

A Szent György-napok záróakkordja: Missa Missio

Publikálva: 2022, április 17 - 13:56
Április 24-én zárul a Szent György-napok ünnepségsorozata. Vasárnap is nagy szeretettel várnak időst és fiatalt egyaránt a városunk ünnepén szervezett programokra. A háromnapos örömünnep záróakkordjaként Szarka Tamás és Wolf Kati előadásában a Missa Missio című művet tekintheti meg a közönség.
A Szent György-napok záróakkordja: Missa Missio

Délelőtt 11 órakor Dunaszerdahely városáért és lakóiért mutatnak be szentmisét a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomban.

Délután 14 órától újra együtt játszhat kicsi és nagy a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren; népi ihletésű fajátékok várják a játékos kedvű látogatókat.

A Csaplár szabadtéri színpadán pedig program programot követ.

A Gézengúzok bábcsoport előadásában láthatják a nézők Nyakigláb , Csupaháj, Málészáj történetét, mégpedig 15 órai kezdettel. A művelődési központ idén már 18 éves csoportja óvodásokból és alsó tagozatos tanulókból áll. A csoport több rangos megmérettetésen szerepelt sikerrel, a csoport vezetőjének, Csörgei Tündének Tarcsi Alica segédkezik a bábkészítésben.

Városunk két középiskolája mutatkozik be 15.30-tól.

A magángimnázium diákjai zenés-verses, tavaszi összeállítást hoznak a közönségnek, felkészítő tanáruk: Simon Bea tanárnő.

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Közös Igazgatású Szakközépiskola diákjai, Füri Adrián és Vida Barbara az iskola műsorainak, rendezvényeinek aktív résztvevői. Mindkettejük életében fontos szerepet játszik a zene. Felkészítő tanáraik: Klőr Levente és Kiss Demeter Gabriella.

A 2013 óta működő, magyarországi és felvidéki színészekből álló Rivalda Színház többek közt mozgásszínházi produkciókat is bemutat, ahogy teszik ezt április 24-én 16.30 órától is. A Kain – Az elsők története című előadásuk Káin és Ábel küzdelmét mutatja be – egymással, önmagukkal, a világgal és Istennel. Az előadás Káin és Ábel életén keresztül, különböző történelmi korokat és kultúrákat érintve vizsgálja a családot, a szerelmet, a beilleszkedés nehézségeit, a megfelelni vágyást és az irigységet.

A háromnapos rendezvénysorozat záróakkordjaként Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó, szakrális művét, a Missa Missio-t láthatja a közönség a Csaplár Benedek VMK színháztermében 18 órától – Szarka Tamás és Wolf Kati tolmácsolásában.

„Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy erre a tényre is felhívjuk az emberek figyelmét. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van“ - mondja el művéről Szarka Tamás.

Részlet a Missa Missio műből

Wolf Kati az ország egyik legismertebb pop-dívája. Olyan slágerek köthető nevéhez, mint a Szerelem, miért múlsz?, a Lángolj vagy a Próbáld még. Bár a Vuk című rajzfilm kedvelt betétdala kapcsán már gyerekkorában megismerhettük, mai népszerűségét jelentő pályája csak felnőtt korában kezdődött el.

Wolf Kati: Próbáld még!

A Szent György-napi ünnepi programok mindegyike ingyenesen látogatható.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies