Back to top

Szemétdíjkedvezmények 2021-ben és kérvényezésük módja

Publikálva: 2021, január 5 - 13:36
Szemétdíj-kedvezményekre 2021-ben az alábbi esetekben jogosultak a dunaszerdahelyi lakosok.
Szemétdíjkedvezmények 2021-ben és kérvényezésük módja

Kérvény beadása nélkül:

  • 80 éves kor felett automatikusan jár 100 százalékos kedvezmény.
  • 75-től 79 éves korig automatikusan jár 50 százalékos kedvezmény.
  • 70-től 74 éves korig automatikusan jár 20 százalékos kedvezmény.
  • a súlyos fogyatékkal élő személyek, akik, ún. ZŤP kártyával rendelkeznek és tavalyi év folyamán már kérvényezték a kedvezményt, automatikusan 50 százalékos kedvezményt kapnak.

Kérvény alapján igényelhető kedvezmények:

  • 90 százalékos kedvezményt kapnak, akik hiteles okiratokkal igazolni tudják, hogy több mint 90 napon keresztül nem tartózkodtak Dunaszerdahely területén.
  • 50 százalékos kedvezményt kapnak a súlyos fogyatékkal élő személyek, akik, ún. ZŤP kártyával rendelkeznek és a tavalyi év folyamán nem igényelték a kedvezményt.
  • 50 százalékos kedvezményt kapnak az igazolt időszakra az anyagi szükséghelyzetben lévők, akik a munkaügyi hivatal által kiállított igazolással alá tudják támasztani, hogy anyagi szükséghelyzetben vannak.

A kérvényeket az igazolásokkal együtt egész évben benyújthatják, nincs határidőhöz kötve. Aki azonban ésszerűsíteni szeretné az ügyintézést és március végéig beadja a kérvényét, azoknak a városi vivatal a már csökkentett összegű adót rója ki a 2021-es évre.

A kérvény-nyomtatványok letölthetők a város weboldaláról.

Bővebb információkat a +42131/5903951 telefonszámon, vagy a beata.nagy [at] dunstreda.eu, maria.kepesiova [at] dunstreda.eu, tunde.ocenasova [at] dunstreda.eu e-mail-címeken kérhetnek.

Ezt már olvasta?

Cookies