Jelenlegi hely

A székely ajándék

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 14 - 08:58 | Színes
Most már egy bő hete, hogy Dunaszerdahelyen tettünk látogatást felvidéki barátainknál és részesei lehettünk a DAC óriási győzelmének a hírhedt Slovan ellen. Mivel üres kézzel nem illik vendégségbe menni, s mi amúgy is egy jól nevelt – legalábbis erre igyekvő – társaság vagyunk, ezért sokat gondolkodtunk, hogy mit is vigyünk ajándékba.
A székely ajándék

Valami különlegest, valami egyedit… mert bár ott vannak az ütős és finom pálinkáink, meg a csíki sörök, ezek a nedűk mindig elcsábítják az embert és amúgy is romlandók…

A székely embernek a védjegye a leleményesség és mi tagadás sokszor hoztunk össze egyedi dolgokat. S ha már egyediségről van szó, miért ne énekeljünk egy székelyesebb akcentusra hangolt rigmust e csodás napon?  Így érlelődött több száz kilométeren át, hogy mivel is lepjük meg igazán szerdahelyi barátainkat. Aztán az út vége felé, valahol Komárom környékén pattant ki hirtelen a végső ötlet és ejtett ámulatba mindenkit.

„Mindig egy csapatért,
A magyar nemzetért,
Szurkoljunk együtt az angyalát,
Hajrá Dunaszerdahely!”

A fenti négy sornak olyan népszerűsége lett, hogy a szerdahelyi vezérszurkoló kutyája majd megveszett tőle, az YBS tagjai pedig már az első sikeres vizsgát le is tudták belőle. Am az igazi próbatétel majd a MOL Arénában lesz, mikor a B szektor zsúfolásig megtelik és mindenki énekelni fogja ezt a dalt.
Akkor leszek majd igazán büszke székely!
Addig is egy kis ízelítő a „vizsgamunkáról” a cikk alján nézhető!  Hajrá magyarok! Hajrá Felvidék! Hajrá Székelyföld!

Róbert László 

Címkék: DAC