Back to top

Szarka Ákos: A csapattársak nélkül nem sikerült volna

Publikálva: 2015, december 8 - 20:57
A DAC legjobb góllövője. Szarka Ákost kérdeztük.

A DAC legjobb góllövőjét és az ősz játékosát, Szarka Ákost kérdeztük.

A szurkolók szavazatai alapján te lettél az ősz játékosa. Meglepett, vagy gondoltál rá, hogy győzhetsz?

Hallottam különféle hangokat, a srácok is piszkáltak az öltözőben, hogy én fogok nyerni. Örülök a díjnak és nyilvánvalóvá vált, hogy a kemény munka kifizetődik. Ebben a félévben jobban odafigyeltem és odatettem magam, mint eddig bármikor. Elkezdtem gólokat lőni, sikeresebb voltam és a szurkolókat is sikerült magam mellé állítanom.

Mit gondolsz, miért szavaztak pont rád?

Úgy vélem, hogy a kilenc szerzett gólom miatt is, de nyilvánvaló, hogy a találataim csapatmunka eredménye. A csapattársak nélkül nem sikerült volna. Augusztus hónap játékosa is voltam a bajnokságban… Talán ezek a sikerek segítettek abban, hogy én nyerjem az ősz legjobb játékosa-szavazást.

Személy szerint ez volt a legjobb őszi szezonod?

Egyértelműen. Sikerült kilenc gólt szereznem - ez eddig még egy teljes idényben sem sikerült. Lényegében az első ligás pályafutásom során szereztem összesen kilenc gólt, és most ugyanannyit lőttem fél szezon alatt. Ezzel így már összesen tizennyolc találatnál járok. Bízom benne, hogy az ősz utolsó mérkőzésén is betalálok, de már mindenképp ez lesz pályafutásom eddigi legsikeresebb idénye.

Egyébként hogyan érezted magad a DAC karácsonyi ünnepségén?

Kellemesen, hiszen jó dolog számunkra, hogy megismerhettük az összes játékost, akik a DAC-ban játszanak és talán egyszer a csapattársaink vagy ellenfeleink lesznek. Személy szerint azt gondolom, hogy remek és hasznos esemény volt.

Az ősz utolsó mérkőzése vár csapatunkra, egy kellemetlen ellenféllel. A ViOn-t még nem sikerült legyőznünk ebben az évben, mit vársz az évbúcsúztató összecsapástól?

A kellemetlen aranyosmaróti együttes látogat hozzánk, de szeretnénk otthon tartani a három pontot és győzelemmel búcsúzni a szurkolóktól. Semmilyen más eredmény sem jöhet számításba, még ha minden bizonnyal nehéz összecsapás is lesz, mert az Aranyosmarótnak van egy kiváló góllövője és több remek játékosa is. Meg akarjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk, és úgy szeretnénk búcsúzni az őszi szezontól, ahogy illik.

Mennyi góllal szeretnéd zárni az őszt?

Legalább tízzel és azt akarnám, hogy a találatommal három ponthoz segítsem a csapatot. De ha nem sikerül betalálnom, és győzünk, akkor is elégedett leszek.

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Szarka Ákos
Cookies