Back to top

Szánthó Regő: Ugyanúgy megvolt a tűz, mint a ligameccseken

Publikálva: 2022, június 23 - 22:26
„A labdát egy kevéssel a kapuhoz közelebb tettem le, mint ahogy azt a játékvezető mutatta. Ha pont onnan lövöm el a szabadrúgást, valószínűleg beakad.” A magyar középpályás járt legközelebb a gólhoz a szerdai DAC-Slovan (0:0) edzőmeccsen.
Szánthó Regő: Ugyanúgy megvolt a tűz, mint a ligameccseken

Hogyan értékelnéd a Slovan elleni szerdai összecsapást?
„Kemény mérkőzésen vagyunk túl, amelyen elsősorban a futómennyiség számított, hogy meglegyen a megfelelő terhelés, de a játékban is voltak remek periódusaink. Szerintem mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott.”

A tiszta helyzetek számát tekintve a Slovan állt jobban, de a legközelebb mégis te voltál a gólhoz. Hogyan láttad azt a szituációt a második félidő elején? A jó 25 méterről megküldött szabadrúgásod óta talán még most is rezeg a felsőléc…
„A Slovan több helyzetet hagyott ki, többek között az üres kapuba sem sikerült betalálniuk. Veszelinov Daninak oroszlánrésze van a gólnélküli döntetlenben, nagyon jól védett. Picit bosszant, hogy a labdát egy kevéssel a kapuhoz közelebb tettem le, mint ahogy azt a játékvezető mutatta, hiszen, ha pont onnan lövöm el a szabadrúgást, valószínűleg beakad, így éppen az a néhány centiméter hiányzott. Egyébként jól találtam el a labdát, reméljük, legközelebb bemegy.”

Észrevettük, hogy a szabadrúgás előtt valamit odaszólt neked a vezetőedző. Mit mondott?
„Balogh Norbiék helyezkedését irányította. A biztonság kedvéért kinéztem rá, hogy a hosszúra íveljem-e nekik vagy lőjem kapura. Az utóbbit javasolta.”

A Slovan elleni bajnoki összecsapások mindig különlegesek. Mi a helyzet a felkészülési meccsel?
„Természetesen az is különleges, mert a két csapat mindenkori összecsapásai rangadónak számítanak. Ezúttal sajnos nem voltak nézők, nélkülük pedig minden mérkőzés fura. Viszont bennünk ugyanúgy megvolt a tűz, és az összecsapás több kemény párharcot is hozott.”

Hogyan érzed magad az eddigi felkészülés során?
„Fáradt vagyok, nagyon kemény kétfázisos edzéseket abszolválunk, viszont ilyenkor ez kell. Nemsokára jön az Európa Konferencia Liga előselejtezője, kell a terhelés, mert sűrű lesz a program.”

Mit vársz az előttünk álló idénytől?
„Szeretnék minél több gólt lőni.” 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies