Back to top

Szánthó Regő: Tökéletesen elégedett vagyok a végeredménnyel

Publikálva: 2023, március 20 - 19:25
„Nagyon jó sorozatban van a csapat, több klubrekordot is sikerült megdöntenünk. Szeretnénk ezt tovább folytatni és még magasabbra tenni a lécet.” A 22 éves magyar szélsőnk negyedik találatát szerezte a bajnoki idényben.
Szánthó Regő: Tökéletesen elégedett vagyok a végeredménnyel

„Az első félidőben stabilan játszottunk, birtokoltuk a labdát, többször az ellenfél mögé kerültünk és egy ilyen helyzet után, beadásból megszereztük a vezetést. A második játékrészben is jól játszottunk, de egy szöglet után kaptunk egy kiküszöbölhető gólt. Hibáztunk, de kielemezzük. Viszont szerencsére be tudtam találni, így el is dőlt a mérkőzés. Azért léptem pályára, hogy két középcsatárral futballozunk. Vissza kellett járnom védekezni és a gólszerzés is a feladatom volt. Egy labdaszerzés után arra gondoltam, hogy nem kellene tovább vinnem, mert nagyon jól gurult a labda a bal lábamra. Elvállaltam a lövést és gól lett belőle. A vezetőedző is gratulált lefújás után, igazából ő sem nagyon tudott megszólalni. Szerintem is egy nagyon szép gólt szereztem. Még ha nem találok be, akkor is tökéletesen elégedett vagyok a végeredménnyel. A győzelem volt a lényeg” – mondta a vasárnapi DAC-Nagyszombat (3:1) rangadó után Szánthó Regő, aki a 85. percben szezonbeli 4. találatával beállította a végeredményt. Több mint húsz méterről, csodaszép lövéssel vette be Vantruba kapuját – és jelentkezett be a márciusi Hónap gólja-ankétba.

A rájátszás 2. fordulója után is megtartottuk négypontos előnyünket a táblázat élén. „Minden egyes összecsapásnak azzal vágunk neki, hogy győzni kell, a döntetlen sem opció. Tudtuk, hogy a Slovan begyűjtötte a három pontot, de nem szabadott ezzel törődnünk, csak a saját meccseinkre kell összpontosítanunk. Ha az összeset megnyerjük, akkor nem lehet gond. Nagyon jó sorozatban van a csapat, több klubrekordot is sikerült megdöntenünk. Szeretnénk ezt tovább folytatni és még magasabbra tenni a lécet. Ha ugyanígy koncentrálunk és ugyanígy folytatjuk a munkát, akkor nem lehet probléma.”

A bajnokságban most szünet következik, a keretből tizenegy játékos is válogatott behívót kapott. Legközelebb két hét múlva vasárnap, április 2-án lép pályára a DAC, amikor a Zsolnát fogadjuk a MOL Arénában. „Igaz, a következő napokban nem lesz mindenki itt, sokan a válogatottjaikban szerepelnek, de ők mérkőzéseket fognak játszani, tehát nem esnek ki a formából. A Dunaszerdahelyen maradók pedig biztosan keményen fogunk edzeni és megteszünk mindent, hogy ugyanígy folytassuk, ahogy eddig.”

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga
Cookies