Back to top

Szánthó Regő: Sokat jelent nekem ez a gól

Publikálva: 2022, április 18 - 13:28
„Ez a győzelem mindenképpen önbizalmat ad a csapatnak, ugyanilyen sikeresen szeretnénk folytatni.” A 21 éves magyar szélső egy szép támadást fejezett be góllal a szombati DAC-Zsolna bajnoki mérkőzés 2. percében.
Szánthó Regő: Sokat jelent nekem ez a gól

„Végre ismét győzelemnek örülhetünk. Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az ellenfél sokat birtokolta a labdát, védekezésre kényszerítve minket, így inkább a gyors ellentámadásokra összpontosítottunk. Nagyon örülök a gólomnak, fontos volt ilyen hamar vezetést szereznünk. Ciganiks találata is mutatós volt. A gólomnál egy felívelt labdát Balogh Norbi megcsúsztatott, Thibaud Verlinden pedig elrobogott a balszélen, majd mintaszerűen tálalt elém, én pedig jól érkeztem és belőttem. Ott már nem volt nehéz dolgom. Sajnálom, hogy nem jött össze hamarabb a gól, de most érett be az elvégzett munka gyümölcse. Ez a győzelem mindenképpen önbizalmat ad a csapatnak, ugyanilyen sikeresen szeretnénk folytatni. Sokat jelent a DAC színeiben szerzett első találatom. Bárhol is futballozom, szeretném gólokkal segíteni az együttest. Köszönöm a nézőknek, hogy kilátogattak és buzdították a csapatot. Ezért is jól esett, hogy ki tudtuk őket szolgálni. A gólomat szeretném a barátnőmnek ajánlani, aki kint volt a mérkőzésen” – nyilatkozta a DAC-Zsolna (2:0) bajnoki mérkőzést követően Szánthó Regő, csapatunk 21 éves szélsője, aki a télen a Ferencvárostól érkezett másfél éves kölcsönjátékra.

Szánthó a 3. mérkőzését játszotta a Fortuna Ligában, az elsőt egy hónapja a Zsolna otthonában abszolválta. Szombaton már a 2. percben küldte a felsőléc alá Verlinden hajszálpontos beadását. Tizenegy perccel később Ciganiks állította be a végeredményt, és érdekesség, hogy mindketten a Zsolna ellen szerezték meg első bajnoki találatukat a DAC színeiben – mint korábban 13 más játékosunk is. Összesítve pedig Regő lett a 180., Andrejs Ciganiks a 181. góllövőnk az élvonalban. Szánthó hosszabb ideig az U21-es magyar válogatott tagja is volt. „Remélem, hogy a szövetségi kapitány, Gera Zoltán is látta a találkozót. Szeretnék visszakerülni a korosztályos nemzeti csapatba, ahol nagyon kevés lehetőséget kaptam. Bízom benne, hogy legközelebb én is meghívót kapok. A meccs után megünnepeltünk a három pontot, vasárnaptól azonban már a soron következő összecsapásra összpontosítunk. Személy szerint nagyon elfáradtam, hiszen szélsőként vissza kellett járnom védekezni az ellenfél szárnyvédőivel. Szerintem mindenki elfáradt, keményen dolgoztunk, és ennek meg is lett a gyümölcse. A következő fordulóban ismét egy nehéz találkozó vár ránk a Slovan ellen. Kielemezzük a legutóbbi egymás elleni összecsapásunkat, az edzéseken felkészülünk az ellenfélből. Tudjuk, hogyan futballoznak és hogy mivel lehet őket megbontani. Vissza kell vágni a legutóbbi idegenbeli vereségért. Biztos, hogy a szombati három pont után önbizalommal tele fogadjuk majd az égszínkékeket.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Szánthó Regő, DAC
Cookies