Back to top

Szánthó Regő: Nehéz visszavágóra számítok

Publikálva: 2022, július 8 - 15:17
„Bevittem a labdát a tizenhatosba, csináltam egy gyors cselt balra és rögtön lőttem, hogy a védőnek és a kapusnak se legyen ideje reagálni.” A 21 éves magyar szélső szerezte a csapat első találatát az új idényben.
Szánthó Regő: Nehéz visszavágóra számítok

„Sokat kivett belőlünk a mérkőzés. Nehéz volt feltörni az ellenfél védelmét, visszaálltak és a gyors ellentámadásokra rendezkezek be. Csíptek, rúgtak, ahogy azt előre vártuk. Nehéz meccs volt, és Észak-Írországban sem lesz könnyű dolgunk. Örülök a gólomnak, de tudok még jobban is játszani, volt pár kockázatos mélységi passzom. Lehet, hogy egyszerűbben kellene futballoznom, de úgy érzem, folyamatosan fejlődök. Érzem a bizalmat a vezetőedző részéről, megpróbálok vele élni. A Ferencvárosban már több európai kupameccsen is pályára léptem, de ez volt az első találatom, amelynek nagyon örülök. Ezt megelőzően próbálkoztam szabadrúgásokból és átlövésekből is, de most nem akadt be egyik sem. Szögletből majdnem sikerült ismét gólpasszt adnom Kružliaknak, de néhány centiméterrel fölé fejelt. A gólomnál bevittem a labdát a tizenhatosba, csináltam egy gyors cselt balra és rögtön lőttem, hogy a védőnek és a kapusnak se legyen ideje reagálni. A találatomat édesanyámnak ajánlom” – nyilatkozta a tegnapi DAC-Cliftonville (2:1) Európa Konferencia Liga-mérkőzést követően Szánthó Regő, csapatunk első gólszerzője az új idényben.

„Nagyon nehéz visszavágóra számítok, szerintem ismét visszaállnak majd és keményen futballoznak. Reméljük, hogy a játékvezetők máshogy fognak hozzájuk állni, mert tegnap elképesztő módon húzták az időt az északírek. Mindenhol más a stílus. A Cliftonville keményen futballozott, több rúgást kaptam, nem annyira szép a stílusuk. Ilyen csapat ellen főleg átlövésekkel kell próbálkozni, hiszen visszaálltak, betolták a kapuba a buszt, így nehéz volt mögéjük kerülni. Biztos vagyok benne, hogy idegenben is ez lesz a siker receptje. Egygólos fórral utazunk Észak-Írországba, így jelenleg mi vagyunk lépéselőnyben” – tekintett előre a jövő csütörtöki, belfasti visszavágóra a 21 éves szélső, aki a Ferencvárostól érkezett hozzánk kölcsönbe. Regő a 61. percben hagyta el a játékteret. „Ami a cserémet illeti, úgy éreztem, hogy bírtam volna még focizni, de így döntött a vezetőedző, amit teljes mértékben elfogadok. Jól éreztem magam a pályán, nagyon jó volt a hangulat, örülök, hogy ilyen sokan kilátogattak a meccsre és buzdítottak minket. Teljesen más egy külföldi csapattal összecsapni, mint a szlovákiai együttesekkel.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Szánthó Regő, DAC
Cookies