Back to top

Szakolca-DAC 2:1 (1:0)

Publikálva: 2016, május 14 - 08:35
Tovább folytatódik vesszőfutásunk. Egy gyenge színvonalú mérkőzésen a sereghajtó szakolcaiak a hosszabbításban szerzett szabadrúgásgóllal otthon tartották a három pontot. Részünkről Pačinda megszerezte szezonbeli tizedik gólját, 282 perc után találtunk be.

Alaposan megcsappant játékosállománnyal utaztunk Szenicére, a szakolcaiak ideiglenes otthonába. Brašeň, Szarka, Davis, Straka és Egri sérülés, míg Zsivkovics sárga lapos eltiltás miatt hiányzott. Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, Neoveský a tizenhatos tájékáról a balkapufa mellé bombázott. Valamivel több mint negyedóra után előbb Kwin mentett a kapu előtt, majd Piroska löketét Tujvel tornázta ki a felsőléc alól. A 24. percben már betaláltak az erdőhátiak: a jobbszélről Šebesta a kapu előtt üresen helyezkedő Masarykhoz passzolt, a rutinos csatár pedig nem hibázott - 1:0. A félidei legnagyobb helyzetünket a 42. percben puskáztuk el, amikor Černák csapott le egy rövid hazaadásra, a kipattanót pedig az érkező Ľupták a balkapufába belsőzte.

A második félidőre edzőnk két cserével próbálta felpezsdíteni a csapatot, Horváth és Pape Sarr szállt be a játékba, Huk és Černák helyett. Mindezek ellenére újfent a szakolcaiak veszélyeztettek, balról Záhumenský ívelt középre, ahol Mazan csapott le a labdára, közeli lövését Pambou blokkolta. Egy órányi játékidőt követően Polievka lapos lövését Krnáč fogta. A 67. percben sikerült kiegyenlítenünk: Pačinda kapott Pape Sarrtól hosszú labdát a védelem mögé, balszélsőnk pedig Krnáčot átívelve megszerezte szezonbeli tizedik gólját - 1:1. 282 perc után találtunk be. Egyenlítésünk után a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, Dobrotka pár lépésről fölé bombázott, Ulrich kellemetlen lövését pedig Tujvel hárította. A 77. percben Kwin ívelését a frissen beállt Stephens fejelte le ziccerbe Polievkának, fiatal támadónk lövését Krnáč szögletre tenyerelte. Öt perccel a vége előtt Štepanovský bombájánál ismét Krnáč állta a sarat. Amikor már azt hittük, hogy legalább egy pontot elhozunk, akkor jött Piroska szabadrúgása a hosszabbításban, aki a tizenhatos vonala mögül Tujvel balkapufájához csavart - 2:1.    

Csapatunkat ötven szurkoló kísérte el, csalódottan kellett távozniuk. Jövő héten az idény utolsó összecsapásán (május 20. - péntek - 20:30) Rózsahegy fogad minket.

Edzői nyilatkozatok:

Tomislav Maric, DAC: „Olyan mérkőzés volt, mint amire számítottunk. Sok volt a párharc, a küzdelem dominált. Focizni akartunk volna, de sajnos nem sikerült hosszabb időre megtartanunk a labdát. A második félidőre kettőt cseréltünk, jobban játszottunk, kiegyenlítettünk. Megvolt a lehetőségünk a győzelemre is, ám egy kétes szabálytalanság után végül a szakolcaiak találtak be.”

Štefan Horný, Szakolca: „Nehéz mérkőzés volt. A DAC-nak jó csapata van, gyors játékosokkal. Nem úgy kezdtünk, ahogy akartunk volna, de vendégeknek alig volt a helyzetük az első félidőben, mi pedig betaláltunk. A második játékrészben beálltunk védekezni, a DAC kb. 20 percig kombinatívabban játszott. A vendégek gólja előtt elaludtunk, de később feltámadtunk. Piroska góljánál pedig szerencsénk volt, jól eltalálta a labdát. Bentmaradási reményeink tovább élnek.” 

(fcdac.sk)

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies