Back to top

Szakmai kiránduláson tapasztalhatták a tanultakat

Publikálva: 2023, március 29 - 09:57
Szakmai exkurzió keretében látogattak el a Közös Igazgatású Szakközépiskola információs és hálózati technológiák szakon tanuló II.D és III.D osztály diákjai a pozsonyi Datacube adatközpontba.
Szakmai kiránduláson tapasztalhatták a tanultakat

A központban, amely jelenleg a legmodernebb és legbiztonságosabb Közép-Európában, részletes tájékoztatást kaptak az adatközpont által nyújtott szolgáltatásokról, illetve annak technikai felépítéséről és működéséről. Megnézhették a generátorokat működtető dízelmotorok egyikét, melyek áramkimaradás esetén biztosítják az adatközpontban elhelyezett rack szekrények folyamatos energiaellátását.

A továbbiakban kiscsoportos, irányított vezetéssel megtekinthették a biztonsági beléptető- és a tűzoltási rendszert, majd a szerverterem berendezését, ahol a diákok megtapasztalhatták a szerverek által termelt hőt, illetve ennek a hőnek az elvezetési módját, valamint a hűtő- és szűrőrendszereket.

A szakmai kirándulás kiváló lehetőség volt arra, hogy élőben láthassák, tapasztalhassák, milyen területen kamatoztathatják majd az iskolapadban megszerzett tudásukat.

Facebook / Közös Igazgatású Szakközépiskola - Szabó Gyula 21

Ezt már olvasta?

Cookies