Back to top

Szakmai és motivációs előadás a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolában

Publikálva: 2022, május 24 - 06:35
A dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola építészeti részlegének I.SMZ1, II.SZ1, III.S osztályos építész tanulói, valamint az I.SMZ2 épületgépész-technikus és a III.BS2 központifűtés-, víz- és gázszerelő diákjai tartalmas, kétnapos szakmai, és egyben motivációs előadáson vettek részt az Energy Project Kft. cég tulajdonosának, Vajas Roland mérnöknek köszönhetően.
Szakmai és motivációs előadás a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolában

A cégvezető rámutatott az építőipari ágazatok, azon belül a központifűtés-, víz- és gázszerelő, az épületgépész-technikus  és építész szakmák fontosságára, a bennük rejlő lehetőségekre, arra, hogy ezek hiányszakmák, és keresettek a munkaerő piacán, kiváló kereseti lehetőséget, és így a megélhetés zálogát biztosítják.

Az előadáson a tanulók rövid ismertetőt kaptak a  megújuló energiaforrásokról, azok felhasználási lehetőségeiről és előnyeiről, a fűtési technológiákról, a kazánok fajtáiról, felépítéséről és működéséről.  

A szakmai előadást magas színvonalú fényképes prezentáció kísérte. A bemutató gyakorlati részében a diákok testközelből ismerkedhettek meg az említett szakmákban használt legújabb, legmodernebb anyagokkal, szerszámokkal, eszközökkel. A cég a kezdetektől fogva partnerünk a duális képzési rendszerben, mivel iskolánk nagy hangsúlyt fektet az építőipari szakmák népszerűsítésére a pályaválasztók körében is.

(lg)

Ezt már olvasta?

Cookies