Back to top

A szakma sztárjai közt

Publikálva: 2016, április 22 - 13:00
Az Építészeti Szakközépiskola diákjai ismét remekeltek a Magyar Kereskedelmi Iparkamara szervezésében immár 9-ik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon, Budapesten.
A szakma sztárjai közt

Ez az országosszintű megmérettetés nagy kihívás volt központifűtés-, víz- és gázszerelő diákoknak, Kisléghy Árminnak és Bartalos Olivérnek, leendő asztalosnak egyaránt. április 17-én már útnak indultak, hogy időben elfoglalhassák szálláshelyüket az Expo Congress Hotelben, ahol teljes ellátás és az étkezés biztosítva volt számukra.

Másnap reggel 8 órakor már izgatottan várták a Hungexpo épületében megrendezett eseményen, hogy milyen versenyfeladat vár rájuk. 10 órakor a nagyszabású ünnepélyes megnyitó után munkához is láttak. A versenyen 40 szakma képviselői bizonyíthatták szaktudásukat.

Mindkét diák kiválóan teljesítette az előírt feladatot. Kisléghy Árminnak tökéletesen sikerült elkészítenie a vízvezetékhálózatot a fürdőszobai berendezésekkel és a szennyvízelvezetővel együtt. Bartalos Olivér is bebizonyította, hogy milyen ügyeskezű diákunk, mivel neki is sikerült időben összeraknia a kétajtós, kétfiókos faliszekrényt. A faladat elvégzésére hétfő 10 órától, másnap, azaz kedd 14 óráig volt idejük. A nap további részét városnézéssel és mozizással töltötték.

Szerdán 10 órakor az ünnepélyes kiértékelésen a 40 szakmában versenyzők közül kiemelték a legjobbakat. Mivel diákjaink vendégversenyzőként szerepeltek, ők tárgyi jutalomban részesültek. Szakmájukkal kapcsolatos segédeszközökkel jutalmazták meg őket.

Ezt már olvasta?

Cookies