Back to top

A Szabó Gyula szakközépiskola diákjai Székesfehérvárott

Publikálva: 2023, március 22 - 19:33
A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási pályázata lehetővé tette, hogy a Szabó Gyula Közös Igazgatású Szakközépiskola küldöttsége Székesfehérvárott emlékezzen az 1848-as eseményekre az I. István Technikum diákjaival és tanáraival együtt.
A Szabó Gyula szakközépiskola diákjai Székesfehérvárott

A szívélyes fogadtatás után a székesfehérvári iskola turisztika szakon tanuló diákjai általuk készített kisfilmekben mutatták be a város nevezetességeit, valamint iskolájukat. Ezt követően a dunaszerdahelyi iskola diákjai ünnepi műsort adtak elő a Petőfi-szobornál, majd elhelyezték az emlékezés koszorúját, melyet a Szabó Gyula virágkötő szakon tanuló diákjai és mesternőjük készítettek.

A székesfehérvári diákok bemutatták a város nevezetes helyeit - közvetlen, élvezhető stílusban.

Szabad program keretében a diákok a belvárosban ebédelhettek, élvezhették a kellemes tavaszi napsütést egy fagyi kíséretében.

„Reméljük a két iskola kapcsolatának lesz folytatása a közeljövőben“ - ezzel búcsúzott a dunaszerdahelyi küldöttség a székesfehérvári vendéglátóktól.

Köszönet illeti az iskola igazgatónőjét, Lovász Katalint, a kedves tanárokat és diákokat, valamint a Rákóczi Szövetséget és a Szabó Gyula Szakközépiskolát e tartalmas és emlékezetes napért.

Klőr Levente
Fotó: 
Szabó Gyula Közös Igazgatású Szakközépiskola

Ezt már olvasta?

Cookies