Back to top

A Szabó Gyula 21 diákjainak Rákóczis nyara

Publikálva: 2023, augusztus 26 - 14:05
A dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola, Szabó Gyula 21 hat diákja vett részt augusztus 20-25 között a Rákóczi Szövetség hagyományos összmagyar középiskolás táborában, mely Budapesten kezdődött majd Sátoraljaújhelyen folytatódott.
A Szabó Gyula 21 diákjainak Rákóczis nyara

A diákok élményekben, programokban gazdag napokat töltöttek együtt a Kárpát-medencei középiskolás diáktársaikkal, akikkel barátságok is szövődtek.

Kiss Bence szeptemberben kezdi meg második tanulmányi évét a dunaszerdahelyi iskolában. Következzen az ő élménybeszámolója.

„Az idei összmagyar középiskolás tábor kiváló élményekkel telt. A világ minden tájáról érkeztek magyar anyanyelvű köhzépiskolás diákok, akikkel remek csapatotokat alkottunk. Idén a legtöbben Felvidékről érkeztek, amelyre eddig még nem volt példa.

Az első napot Budapesten töltöttük, ahol délután az atlétikai világbajnokságot  láthattuk élőben, majd este az augusztus 20-ai tüzijátékot néztük meg.

Másnap folytattuk utunkat a tábor helyszínére, Sátoraljaújhelyre, ahol sűrű időbeosztásban, többek között túrákkal, sportjátékokkal, kézművesfoglalkozásokkal és élő zenei előadásokkal leptek meg minket a szervezők. Több csoportra voltunk felosztva, melyeket a szervezők kísértek. Az ő odaadásuk és lelkesedésük miatt a táborban remek volt a hangulat.

Köszönjük a lehetőséget a Rákóczi Szövetségnek és iskolánknak.

Nagyon élveztük a tábort és jövőre is visszavágyunk” - gondolt vissza örömmel az elmúlt napokra Kiss Bence.

„Köszönet jár a Rákóczi Szövetségnek, hogy mint mindig, újból hozzájárultak az összetartozás megerősítéséhez“ - hangsúlyozta Klőr Levente, az iskola tanára, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének vezetője.

-kl-
fotó: dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola

Ezt már olvasta?

Cookies