Back to top

Szabó Balázs Bandája zúzza április 27-én

Publikálva: 2018, április 14 - 07:00
A Szent György-napok programjait bemutató írásunk ezúttal az április 27-ei, pénteki kínálatot ismerteti. Íme.

Aznap 9.30-tól a IV. Szent György Labdarúgó Tornával nyit az események sora, a városi szabadidőparkban. Aki szereti a focit, vagy csak drukkolni szeretne, semmiképp ne hagyja ki a reggeli focit.

Hagyomány, hogy a városi ünnepnapok keretében évről évre helytörténeti versenyt szerveznek, ahol a cél Dunaszerdahely históriás korszakainak a megismertetése, illetve az érdeklődés felkeltése az egyes időszakok iránt. Idén, az első világégés lezárultának 100. évfordulóján Dunaszerdahely az első világháborúban címmel szervezik meg a vetélkedőt, amely 10 órakor kezdődik a magyar tannyelvű alapiskolák csapatai számára a Vermes-villában.

Délután 16 órára már a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti térre várják a közönséget, a Szent György Népművészeti Fesztiválra. Itt fellép a Komenský utcai Óvoda, az SZNF téri Óvoda, a Művészeti Alapiskola, a Kodály Zoltán Alapiskola kórusa, a Nyugdíjas Klub Rozmaring éneklőcsoportja, a Krpčiarik Néptáncegyüttes, valamint a Dunaág Néptáncműhely.

Ugyancsak 16 órakor kezdődik a városháza dísztermében a Nemzetközi Szent György Lovagrend Szlovákiai Priorátusának lovagavató ünnepsége, amelyet 17 órakor szentmise zár a Szent György-templomban.

Ha búcsú, akkor bál is – aznap 19 órakor a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában tartják a hagyományos Szent György-bált, ám aki nem szeret bálozni, az sem marad program nélkül, hiszen a sokak által ismert nagyszerű Szabó Balázs Bandája koncertezik 20 órától a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren, majd 22 órától hajnalba nyúlóan Dj Meszi és Bertók István várja ugyanoda utcabálozni a legkisebbektől a legnagyobbakaig mindenkit. 

Ezt már olvasta?

Cookies