Jelenlegi hely

Swing zene és tánc Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 2 - 07:31 | Kultúra
A hétvégi napsütésben Steven Mitchell, a swing és a lindy-hop egyik legnagyobb képviselőjének előadását hallgatta meg a közönség a dunaszerdahelyi Sárga kastély kertjében. A rendezvényen jeles felvidéki zenészek és vendégelőadók (Bertók István, Cseh Tamás és Sándor, Banyák József, Boros Volner Erika, Várady Zsolt és Bertók Tóth Kati) kísérték a Los Angeles-i énekest és táncost.
Swing zene és tánc Dunaszerdahelyen

A Covid de-stress festival szervezője, Volner Nagy Melinda portálunknak elmondta, hogy nem először szerveznek swing és jazz zenés-táncos rendezvényeket, ugyanis a Dunaszerdahelyi Táncklubnak ez az egyik lételeme.

Mivel a járvány időszaka mindenkit nehezen érintett, örömmel vették a rengeteg érdeklődőt az eseményen. Az emberek szomjaztak már a különféle kulturális attrakciókra.

Steven Mitchell nemcsak énekes, hanem tánctanár is, így negyedévente ellátogat a Dunaszerdahelyi Táncklub lelkes amatőrjeihez, hogy új koreográfiákat mutasson be. A karantén idején éppen Szlovákiában tartózkodott, ezért a június végi rendezvényen ő volt a főszereplő.

A koncerten számos ismert amerikai dal hangzott el, amelyet a közönség együtt énekelt Mitchellel.

Reczai Lilla teljes írását a ma7-en itt olvashatják el!