Back to top

A streaming-szolgáltató nevében akarnak pénzhez jutni a csalók

Publikálva: 2023, július 30 - 09:07
Nem újdonság, a közelmútlban többször is próbálkoztak csalók különböző ismert szolgáltatók nevében pénzhez jutni. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy újra gyakorivá váltak a Netflix nevével visszaélő SMS-ek.
A streaming-szolgáltató nevében akarnak pénzhez jutni a csalók

Megint a Netflix szolgáltató nevében igyekeznek pénzt kicsalni a gyanútlan emberekből - figyelmeztet a rendőrség közösségi oldalán.

A be nem fizetett, így hamarosan elérhetetlen szolgáltatással riogató SMS-üzenetből elérhető weboldal ráadásul meglehetősen hasonló a szolgáltató valós oldalához.

Természetesen a webcím viszont teljesen más - de ezt nem biztos, hogy a felültetett felhasználó kiszúrja.

„Ha az SMS-ben érkező webcímre kattint, egy olyan oldalra továbbítja a felhasználót, amely nem az adott szolgáltató oldala. Amennyiben itt megadja bankkártyája adatait, pénzt veszíthet. Ha mégis így tesz, azonnal értesítse bankját, és tiltsa le a kártyáját“ - figyelmeztet a rendőrség.

Az SMS-ben érkező szövegről hiányoznak az ékezetek, első látásra is furának hat - írja a rendőrség, hozzátéve, hogy a mérvadó társaságok sosem küldenek az ügyfeleiknek olyan webcímeket, amelyeken keresztül személyes adataikat kérnék.

Facebook / Polícia SR, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies