Back to top

Straka: Minél többen vegyünk részt a véradáson

Publikálva: 2016, április 18 - 20:28
A DAC kiválóságát, Straka Gábort kérdeztük a hétvégi mérkőzés előtt, amely az utolsó lesz a jelenlegi stadionban.

Mi a legkellemesebb élményed, ami a DAC stadionhoz fűz?

Annak idején iskolából ide jártam haza, szüleim itt dolgoztak, szinte itt nőttem fel. Az a régebbi parti, Reisz Árpi, Ede bácsi, Marika néni, mindenkit ismertem. Akkor volt a nagy durranás, itt játszott Kapko, Mičinec. Minden nap a stadionon voltam. Ami a mérkőzéseket illeti, ki lehet emelni a DAC-Trnava meccset, amikor bennmaradtunk, vagy a Petržalka - Ličartovce kupa döntőt, ekkor nyertük meg a szlovák kupát. Vagy első mérkőzésem a felnőtt csapatban, amikor félidőben 1:3-ra vesztettünk a Bardejov ellen, majd fordítottunk 4:3-ra. Szinte minden mérkőzés élmény, főleg amióta új tulajdonos van. Nagyon jó a hangulat minden egyes mérkőzésen, mind nagy élmény. Szlovákiában, akárhova megyünk, lerobbant üres stadionok vannak, itt pedig minden hazai mérkőzés élmény.

Milyennek ígérkezik a búcsú a pályától?

Biztosan hatni fog rám. Először is nyerni akarunk, győztes búcsút szeretnénk. Már én is, mint a többi ember, várja az új stadiont. Már megszolgálta a magáét a rôgi. Sok örömöt szerzett a dunaszerdahelyi szurkolóknak. Voltak itt neves nemzetközi csapatok, vagy a csehszlovák ligában is nagy csapatok. Az új stadionban is legyen olyan szerencsénk, hogy neves külföldi ellenfeleket fogadjunk.

Mivel biztatnád azokat, akik a szombati véradásra is jönnek?

Nagyon jó dolognak tartom. Ha valakiknek segíthetünk, fogjunk össze a nemes cél érdekében és minél többen vegyünk részt.

Te hogyan búcsúzol a stadiontól?

Mindenképp győzelemmel szeretnék búcsúzni az utolsó mérkőzésen. Maximum kivágok egy gyeptéglát emlékül!

Kertész Ladislav felvétele

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Straka Gábor
Cookies